Hírek

Kozármisleny: felavatták az új stadiont

2017. április 3.

Habár a csapat kikapott a Dorogtól a labdarúgó NB II hétvégi fordulójában, mégis ünnepeltek Kozármislenyben: 440 millió forintnyi ráfordítással immár új stadionban futballozhatnak a klub legjobbjai.

Kozármisleny: felavatták az új stadiont

Ahogy Bíró Károly polgármester fogalmazott az avatáson, a város remek mutatókkal büszkélkedik az országban a fiatal sportolók számát illetően, míg a felújított aréna a hatszázas befogadóképességével igazán barátságos atmoszférájú létesítmény.

A kétezer fő befogadására alkalmas, mintegy 600 ülőhellyel rendelkező, a Magyar Labdarúgó-szövetség besorolása szerint E kategóriás létesítmény átadója előtti sajtótájékoztatón Bíró Károly polgármester úgy fogalmazott: „a település sportolói erejükön felüli teljesítményükkel vívták ki, hogy a város megkapta a stadion megújításához szükséges kormányzati támogatást”.

Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára arról beszélt, hogy az utóbbi időben több mint 300 sportlétesítmény épült fel vagy újult meg országszerte, és ennek köszönhetően egyre több felnőtt és gyermek sportolhat európai körülmények között.

Hoppál Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője a 2013-ban indult sportlétesítmény-fejlesztő programról azt mondta: „a magyar gazdaság képessé vált arra, hogy a korábban borzasztó rossz állapotban lévő létesítményeket rendbe tegye”.

Gellei Imre, az MLSZ szakmai bizottságának elnöke kifejtette, a szövetség figyel a Kozármislenyhez hasonló kisvárosokra. Tóth Ernő, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) főosztályvezetője pedig arról beszélt, hogy munkájuk eredményeképpen gombamód nőnek ki ilyen létesítmények a földből.

Feleki Attila, a Kozármisleny Futball Club elnöke közölte, hogy a baranyai város az egy főre jutó sportolók számát tekintve az ország élmezőnyéhez tartozik, és a tendenciát nem lehet fenntartani megfelelő infrastruktúra nélkül. A beruházás keretében egy 105×68 méteres centerpályát, 600 székkel ellátott, teljesen fedett lelátót és nettó 500 négyzetméter alapterületű, többszintes kiszolgáló-épületet alakítottak ki.

A felújított stadion első mérkőzésén a házigazda Kozármisleny a Dorogot fogadta NB II-es bajnokin, de nem sikerült jól a stadionavató, ugyanis a vendégek nyertek 2–0-ra.

Forrás: nso.hu, bama.hu 

 

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. június 20.

Simon Dezső is rajthoz állna a vb-n

Úszás 2018. június 11.

Kenderesi Tamás volt a leggyorsabb Canet-ban

Kézilabda 2018. június 11.

Veretlenül lettek bajnokok a kis kézisek

Atlétika 2018. június 8.

Pécsi győzelem a Budapest Openen