Hírek

Profiktól tanulták az amerikai foci alapjait

2017. július 13.

Július 10-14. között különleges nyári táborban vehetett részt közel negyven szerencsés diák.

Profiktól tanulták az amerikai foci alapjait

A különböző korosztályból érkező gyerekek a Széchenyi István Gimnázium Radnóti utcai telephelye és a Baptista Szeretetszolgálat jóvoltából egy héten keresztül profiktól tanulhatták meg az amerikai foci alapjait.

Öt edző, negyven lelkes diák és napsütés. Röviden ennyire volt szükség ahhoz, hogy a nyár egyik legtartalmasabb, legvidámabb és legkeményebb öt napját töltsék el azok a gyerekek, akik jelentkeztek a Széchenyi István Gimnázium által szervezett táborba. Az amerikai egyetemi ligában edződött korábbi játékosokból, edzőkből és erőnléti trénerekből álló gárda nem kímélte a gyerekeket, akik tolmácsok segítségével sajátíthatták el az Európában is igen népszerű sportág elméleti és gyakorlati alapjait.

- Nagyon hasznos volt a tábor, hiszen amellett, hogy a világ egyik, ha nem a legnépszerűbb sportágával közelebbről is megismerkedhettek a gyerekek, még az angol nyelvet is gyakorolhatták anyanyelvi beszélőktől. Az öt edző rendkívül jó pedagógiai érzékkel állította össze a feladatokat, amelyek komoly kihívásokat is tartalmaztak, szükség volt a gyerekek fizikai állóképességére. Azt gondolom, hogy csapatépítés szempontjából is igen fontos napokon vagyunk túl, a különböző kultúrákból érkezők nagyon jól együtt tudtak működni, mindenki tanult valamit a másiktól – foglalta össze a tábor lényegét a Széchenyi István Gimnázium igazgatóhelyettese, a program szervezője, Derdák Mercedes, akinek a munkáját az iskola lelkésze, Rostás Péter segítette.

A napi kétszer két óra edzéssel járó táborba a sok sportosztályos fiú mellett két lány is jelentkezett, mint mondták, szívesen kipróbálnák élesben is magukat a pályán.

- Azért jelentkeztem a táborba, mert ugyan a filmekben sok meccsrészletet láttam már, mégis újdonság volt számomra a sportág. Fárasztó, ám élvezetes volt az elmúlt öt nap, a mezek és a felszerelés különösen szuper volt – árulta el az egyik résztvevő, Varga Eszter.

A tábor másik hölgy résztvevője, Tóth Zsófia kiemelte az edzők munkáját.

- Csípem az amerikai dolgokat, ráadásul fiúk között nőttem fel, így nem állnak távol tőlem a keményebb sportágak. A sorozatokban már korábban is felfigyeltem az amerikai foci szépségére, így amikor megláttam, hogy Pécsett lehetőség nyílt arra, hogy profi edzők útmutatásaival sajátítsam el a sportág alapjait, rögtön lecsaptam rá. A szakképzett edzők nagyon nyitottak voltak, vicces volt hallgatni, amikor megpróbálkoztak a magyar szavak kiejtésével, összességében nagyon tartalmas héten vagyunk túl – árulta el a diáklány. 

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS