Hírek

Bicsák Bence az U23-as Európa-bajnok!

Triatlon

2017. augusztus 5.

Bicsák Bence azután, hogy júliusban a tiszaújvárosi Triatlon Világkupán a dobogó legfelső fokára állhatott fel, tavaly pedig a Triatlon Világbajnokságon harmadik legjobb lett a korosztályában, most Európa legjobbja lett.

Bicsák Bence az U23-as Európa-bajnok!

A szintén PSN Zrt.-s színekben induló Sárszegi Noémi egy kerékpáros bukás után a 19. helyen zárta a versenyt.

Bence kiváló úszást követően a nyolcadik helyen fejezte be a kezdő számot az erős, 52 fős férfi mezőnyben. A hosszú kifutás után a kerékpározást már magabiztosan a szűk 7-8 fős első bolyban kezdhette meg. A rendkívül technikás, sok veszélyes kanyarral tarkított kerékpáros pályán nagy tempót diktált a versenyben vezető csoport, amely a végére öt fősre olvadt. A futószámot egy jónevű spanyol versenyzővel csatázva kezdte meg a pécsi fiú, de hamar 1,5 kilométer előnyre tett szert, majd egyedül, erős tempót diktálva messze eltávolodott üldözőitől.
A célba már boldogan integetve érkezett, hiszen elérte eddigi legnagyobb sikerét. 

A női versenyben Noémi élete eddigi legjobb úszását produkálva a 14. helyen jött ki a vízből és egy nagyon jó kifutás után az első 5 fős boly utáni 10 fős üldöző csoportban kezdte meg a kerékpározást. Nagyon biztatóan alakult a verseny mindaddig amíg az első kerékpáros körben egy veszélyes kanyarban elszenvedett egy komoly bukást. Ez sajnos megpecsételte a versenyét mert visszacsúszott egy következő üldöző bolyba ami a kerékpározás végére nagy hátrányba került a vezető csoportokhoz. Hősiesen küzdve a fájdalommal és a hőséggel végül a 19. helyre sikerült felfutnia. A női mezőnyben Bragmayer Zsanett kiváló versenyzésének köszönhetően örülhettünk egy ezüstéremnek.

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 17.

Nyaralás alatt sem pihen

Úszás 2018. július 17.

Risztov Éva motiválta az úszókat

Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő