Hírek

Kenderesi Tamás is ott lesz a véradáson

2017. augusztus 23.

A PSN Zrt. Sportiskola olimpiai bronzérmes úszója, Kenderesi Tamás többször bizonyította, hogy ha szükség van rá, segít. Ezúttal a véradás fontossága mellett áll ki.

Kenderesi Tamás is ott lesz a véradáson

Nyaranta minden évben csökken a véradások száma az év más időszakaihoz képest. Egy átlagos napon általában 1600-1800-an adnak vért, a nyári hónapokban azonban kevesebben mennek el a nagy meleg és a sokakat érintő allergiaszezon miatt, valamint főként azért, mert a véradók is a megérdemelt szabadságukat töltik. 

Vérre azonban a nyári hónapokban is szükség van a műtétekhez, a baleseti sérültek ellátásához, a vérkészítményekre, transzfúzióra szoruló betegek kezeléséhez. 

A Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezete önkéntes véradást tart augusztus 23-án, szerdán 15 és 17 óra között a pécsi Hullámfürdőben, ahol a PSN Zrt. Sportiskola olimpiai bronzérmes és világbajnoki negyedik helyezett úszójával, Kenderesi Tamással is találkozhatnak a véradók. 

Ráadásul a Pécsi Egyházmegye jóvoltából minden véradó két napig érvényes belépővel gazdagodik, amellyel nemcsak a Székesegyházat, hanem annak tornyát is meglátogathatja.


Véradó lehet mindenki, aki: 

·       egészségesnek érzi magát

·       az adatfelvételhez lakcímkártya, a személyi igazolványod és a TAJ-szám (ez lehet a TAJ kártya, a TAJ számot tartalmazó irat, lelet, illetve a véradó általi bemondás is.) feltétlenül szükséges

·       rendelkezik a regisztrációhoz szükséges igazolványokkal, adatokkal (személyi vagy más fényképes igazolvány, lakcímkártya, TAJ szám (első regisztrációkor eredeti vagy fénymásolt TAJ kártya szükséges!)

·       elmúlt 18 éves, de még nincs 65 éves

·       testsúlya meghaladja az 50 kilogrammot

·       a tetoválás és a testékszer nem akadály, ha eltelt fél év, mióta elkészültek.

 

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 17.

Nyaralás alatt sem pihen

Úszás 2018. július 17.

Risztov Éva motiválta az úszókat

Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő