Hírek

Sporttörténelmi siker tornában

Torna

2017. október 25.

Hatalmas eredményt értek el az egyik legősibb sportág, a torna pécsi képviselői, a PSN Zrt. Sportiskola gyermek korosztályos csapata második helyen végzett az országos bajnokságon, amelyre még nem volt példa a sportág pécsi történetében.

Sporttörténelmi siker tornában

Nemcsak az eredmények, hanem a létszám is bizonyítja, egyre népszerűbb és még inkább sikeresebb Pécs városában a torna, amelynek komoly szakmai hátterét a kezdetekben a Pécsi Torna Egyesületet irányító, majd a klubbal a PSN Zrt. Sportiskolához kapcsolódott Erdeiné Békési Valéria koordinálja és vezeti.

-       Nagyon büszke vagyok arra, hogy immár közel százötven tornász sportol nálunk, közülük pedig huszonöten rendszeresen versenyeznek is. Jelenleg öt helyszínen, négy iskolában és az Expo Centerben tart a hét trénerünk edzéseket, a legkisebb tanítványunk mindössze egyéves. Fontosnak tartom kihangsúlyozni, hogy a versenyzőink sokszor úgy érnek el kimagasló eredményeket az országos bajnokságokon, hogy szerényebb körülmények között készülnek, mint társaik, mégis töretlen a lelkesedésük – árulta el a szakosztályvezető.

Október 22-én a gyermek korosztályú sportolók az I. osztályú országos csapat- és egyéni bajnokságon mérték össze tudásukat, amelyen a PSN Zrt. Sportiskola növendékei sporttörténelmi sikert értek el.

-       Még sosem sikerült ebben a korcsoportban pécsi csapatnak a második helyen végeznie, így nagyon büszkék vagyunk a gyerekekre, hiszen kemény munka áll a siker mögött, heti öt alkalommal napi három órát edzenek a gyerekek, emellett természetesen szükség van a támogató szülői háttérre is. A harmadik helyezett Békéscsabán például naponta kétszer edzenek a tornászok, így azt gondolom, hogy igazi csoda volt, hogy a pécsiek elhozták az ezüstérmet. A legtöbben már négy-öt éve aktívan sportolnak nálunk, de van olyan is, aki csak két éve csatlakozott a tréningekhez – mondta a gyerekek edzője, Mészárosné Suha Mónika.

A PSN Zrt. Sportiskola tornászainak legutóbbi eredményei:

Gyermek I. o. országos csapat- és egyéni bajnokság

A PSN Zrt. A-csapata (Herczeg Emília, Karsai Fanni, Liebhám Kiara, Istók Janka, Vámosi Liliána, Tamás Blanka) a második helyet szerezte meg.

A PSN Zrt. B-csapata (Kovácsi Bella, Szárnyas Boglárka, Balogh Lili, Gastiaburu-Frank Abigiél, Solti Sára, Csizmadia Mirjám) a negyedik helyen végzett.

Egyéni összetett országos bajnok Herczeg Emília, harmadik helyezett Karsai Fanni.

 

Ifjúsági II. o. egyéni országos bajnokság

Egyéni összetettben Solti Kata az 5. helyen végzett, a korlát döntőjében Trombitás Hanna arany-, ugrásban ezüst-, gerendán Solti Kata szintén ezüstérmet szerzett.

 

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 17.

Nyaralás alatt sem pihen

Úszás 2018. július 17.

Risztov Éva motiválta az úszókat

Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő