Hírek

Gallov Rezső sportvezetői elismerésben részesült

2017. november 30.

Kulcsár Krisztián vezetésével ülést tartott szerdán a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége, amelynek a PSN Zrt. kétszeres olimpiai bajnok vezérigazgatója, Vári Attila is a tagja.

Gallov Rezső sportvezetői elismerésben részesült

Az elnöki beszámoló után Gallov Rezső átvette az Európai Olimpiai Bizottság elismerését, majd többek közt újabb bizottságok összetételéről is döntött a grémium.

Kulcsár Krisztián az elmúlt elnökségi ülés óta eltelt időben végzett munkáról adott tájékoztatást. Az elnöki beszámolóban kitért a hazai és a nemzetközi vonatkozásokra egyaránt.

Elsők között a rövidpályás gyorskorcsolyázóknak gratulált a maximális, 10 kiharcolt olimpiai kvótáért, amit történelmi sikerként könyvelt el. A téli olimpiával kapcsolatba azt mondta, 15-20 magyar sportoló részvétele várható Phjongcshangban, az ünnepélyes eskütételre pedig 2018. január 22-én, 11 órától kerül sor.

A MOB elnöke beszámolt a barcelonai olimpia 25 éves évfordulója alkalmából rendezett ünnepségről - melyen több külföldi vendég mellett katalán sportvezető is jelen volt -, valamint a Halottak napi megemlékezésről, melyen a korábbi évekhez képest kevesebben vettek idén részt. Elmondta, hogy szponzorációs tárgyalásokat folytatnak több nagy céggel, például a COOP-pal, a Béressel, az OTP-vel, a Telekommal és a Toyotával. A hazai vonatkozások közt arról is beszélt, hogy a MOB-iroda nem költözik el januártól, a kisebb apparátus kevesebb alapterületen, de marad a budapesti, Csörsz utcai székházban.

 Kulcsár Krisztián a nemzetközi, olimpiai vonatkozású eseményekről is tájékoztatást adott. Kiemelte a Japán Olimpiai Bizottsággal és a Tocsigi Prefektussal kötött együttműködési megállapodás jelentőségét. Ismertette, hogy a világbajnoki bronzérmes gátfutó, olimpikon atléta Baji Balázst Monacóban az Európai Olimpiai Bizottság Sportolói Bizottságánakalelnökévé választották. Elmondta, hogy Kelemen Ildikóval részt vett azon a vilniusi konferencián, amelyen a nők sportvezetésben betöltött szerepe került fókuszba. Az esemény kapcsolódott ahhoz az ünnepséghez, amelyen az 1992-es barcelonai olimpia 25 éves évfordulójára emlékeztek. Kifejtette, hogy Vékássy Bálint főtitkárral utaztak arra a szlovákiai találkozóra, amelyen Közép- és Délkelet-európai nemzeti olimpiai bizottságok vezetői ültek tárgyalóasztal mellé. A kétnapos fórumon 17 ország sportvezetői tanácskoztak egymással. Schmitt Pállal és Vékássy Bálinttal részt vettek az ANOC 22. közgyűlésén Prágában, ahol a Mexikói Olimpiai Bizottsággal tárgyaltak a 1968-as nyári olimpia 50 éves évfordulója alkalmából tervezett megemlékezésről. A nemzetközi vonatkozásokat a múlt hétvégi zágrábi Európai Olimpiai Bizottsági közgyűlés beszámolójával zárta Kulcsár Krisztián. A horvát fővárosban a sportvezető Gallov Rezső mellett az ifjúsági korú úszó Nagy Rékát is kitüntették, további magyar vonatkozásként a győri EYOF szervezőbizottsága is prezentált.

 Az egykori sportállamtitkár, MOB-alelnök, edző, újságíró Gallov Rezső az elmúlt hétvégén Zágrábban, az Európai Olimpiai Bizottság 46. közgyűlésén magas rangú sportvezetői elismerésben, „2017 European Olympic Laurel” - díjban részesült. A 81 esztendős sportvezető nem utazott el a horvát fővárosba, a díjat, távollétében Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke vette át, aki a MOB szerdai elnökségi ülésén adta át.

 A MOB vezető testülete támogatja a MOB Életút-programjának és a BOM a Magyar Sportért Alapítvány tanulmányi ösztöndíjprogramja szakmai együttműködésének újragondolását, összevonását. Elhangzott: a Nemzetközi és az Európai Olimpiai Bizottság, továbbá a MOB számára is kiemelt jelentőségű az élsportolók kettős karrierprogramja. Kulcsár Krisztián ide vonatkozóan beszámolt arról, hogy „Sportolói életpálya” címmel a MOB kezdeményezésére a NOB, a NOB Sportolói Bizottság képviselőivel és az ADECCO karrier-tanácsadó és munkaközvetítő céggel közös tájékoztató szeminárium keretében előadást tartott kedden az olimpiai ezüstérmes német vívó, Claudia Bokel. 

 A MOB elnöksége a Gazdasági Bizottság tagjává Beck Györgyöt, Bényi Szabolcsot, Bretz Gyulát, Kiss Norbertet, Márton Pétert, Nátrán Rolandot, Prosits Attilát, Sinka Lászlót és Szalay Ferencet választja meg, az elnök, dr. Bathó Ferenc személyéről már korábban döntöttek. Az elnökség részéről kapcsolattartó Gyulai Miklós. 

Nemzetközi Kapcsolatok és Sportdiplomáciai Bizottság tagjává Ádámfi Attilát, Bacsa Pétert, dr. Csisztu Zsuzsát, dr. Hajdú Balázst, Kárai Pétert, dr. Kolbenheyer Zsuzsannát, Márkus Gergelyt, Richter Attilát, Vajda Lászlót és Vajta Balázst választották meg, az elnököt, Gyulai Mártont korábban kinevezték; kapcsolattartó dr. Aján Tamás.

A Sportegyesületi Bizottság elnökévé Virág Lajost nevezték ki, tagjává Becsky Andrást, Czerpán Istvánt, Gergely Istvánt, Kovács Gézát, Medvegy Ivánt, Őze Istvánt, Sámuel Botondot, Zsoldos Pétert és dr. Géczi Gábort választották meg; a kapcsolattartó Markovits László.

A MOB elnöksége a Nők a Sportban Bizottság tagjává dr. Bukta Zsuzsannát, Drávucz Ritát, Fodor Anettet, Hoffmann Nórát, Kökény Beatrixet, Monspart Saroltát, dr. Sarnyai Zsuzsannát, Sastin Mariannát és Szabó Zitát választotta meg, az elnök Kelemen Ildikót már korábban kinevezték; az elnökség részéről együttműködő tagnak Kulcsár Krisztiánt jelölték ki.  

Az elnökség határozott arról, hogy MOB-tagságot adományoz dr. Bodnár Andrásnak, Novotny Zoltánnak, Szita Károlynak, dr. Tállay Andrásnak, Varga Sándornak és Virág Lajosnak.

A grémium elnöksége támogatta, hogy a Magyar Sportorvos Társaság 1 millió, a Magyar Sportújságírók Szövetsége 5 millió forint támogatásban részesüljön az Év Sportolója Gála megrendezéséhez. 

Forrás: MOB

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Korcsolya 2018. november 13.

Az olimpiai bajnokok is a pécsi jégen kezdték

Lövészet 2018. november 13.

Nagy csatát hozott az amatőr lövészek versenye

Korcsolya 2018. november 12.

Kettőből kettő

Korcsolya 2018. november 8.

Pénteken nyit a Jégpálya