Hírek

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő

Atlétika

2018. július 11.

Rekkenő hőséggel kezdődött és fejeződött be az U18 Atlétikai Európa-bajnokság Győrben, az Olimpiai Sportparkban.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő

A 42 ország részvételével zajló eseményen a kontinens legjobb ifjúsági atlétái küzdöttek meg egymással az érmekért és a helyezésekért.

Az első naptól fogva kiváló hangulatot teremtettek a sportolók és az őket lelkesítő szurkolók. A magyar csapat több mint 140 fős küldöttséggel érkezett a megmérettetésre.

Pénteken, a délelőtti programban szereplő versenyszámok közül női magasugrásban Kárpáti Enikő Kata is pályára lépett. A kvalifikáció két pályán folyt párhuzamosan. Enikő a legjobb magyarként az „A”pályán az idei év legjobb ifjúsági eredményét,174 cm-t ugrott, azonban egy magasság hiányzott a döntőhöz. A cél az Ifjúsági Olimpia volt, amihez ezt a magasságot elsőre kellett volna ugrania - mint utóbb kiderült. (Az európaiak számára ez volt az egyetlen kvalifikációs lehetőség a Buenos Airesben megrendezendő versenyre)

- Az egyéni csúcsom 1,77 méter, amit nagyon szerettem volna elérni. Sajnos ez most nem sikerült, de viszonylag elégedett vagyok magammal, mert mégiscsak itt vagyok az Eb-n, ami boldogsággal tölt el. A megfelelő koncentráció érdekében igyekeztem kizárni a közönséget, de nagyon jó volt a lelkes magyar nézők előtt versenyezni - árulta el Kárpáti Enikő Kata. 

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2018. július 17.

Nyaralás alatt sem pihen

Úszás 2018. július 17.

Risztov Éva motiválta az úszókat

Atlétika 2018. július 11.

Európa legjobbjai között Kárpáti Enikő