Minden, amit a Futókörök Napjáról tudni kell!

2023 május 17

Legyen Pécs a legsportosabb város idén, a Futókörök Napján! A múlt heti sikeres kerékpáros rendezvényt követően, újabb fontos városi sportesemény lesz hétvégén, Pécsett.  Az Aktív Magyarországért Felelős Államtitkárság támogatásával a SZEOSZ és a PSN Zrt. szakmai közreműködésével, a Tüskésréten is lesz Futókörök Napja, amely során május 21-én vasárnap 9:00 és 17:00 között gyűjthetik a kilométereket a résztvevők. A részletekről Sági Zoltán, a PSN Zrt. sportigazgatója ad tájékoztatást.

Mi a lényege a Futókörök Napja rendezvénynek?

– A PSN Zrt. a közelmúltban csatlakozott a Szabadidősportesemény-szervezők Országos Szövetségéhez (SZEOSZ), így május 21-én vasárnap az ország 25 pontján, köztük Pécsett is birtokba veheti a lakosság az elmúlt években megépült rekortán borítású futóköröket. A harmadik alkalommal meghirdetett Futókörök Napja célja, hogy a települések lakóit megmozgatva a lehető legtöbb kilométert gyűjtsék össze, és ez alapján alakul ki az egyes helyszínek közötti végleges sorrend.

Mi lesz a PSN Zrt. feladata?

– Pécsett a Tüskésréten a PSN Zrt. lesz a rendezvény lebonyolítója. A köröket chipes rendszerrel regisztráljuk. A chipeket 1000 forintos kaució ellenében a regisztrációs sátornál vehetik át a résztvevők, és a futás befejeztével ugyanott is kell leadni azokat. A Tüskésréten a rendezvény időtartama alatt a Decathlon jóvoltából regenerációs pontot is igénybe vehetnek a résztvevők. Ott SMR hengerek és egyéb regenerációs eszközök segítségével tudják elvégezni a futók a nyújtást, lazítást. A nyilvános illemhely üzemelni fog, annak tisztántartásáról a PSN Zrt. munkatársai gondoskodnak majd.

Hogyan zajlik a Futókörök Napja?

– A szabadidős rendezvényhez 9 és 17 óra között bármikor lehet csatlakozni. A tervezett távot futva, kocogva és sétálva is lehet teljesíteni. Így az edzett sportolóktól a hobbifutókon át a sétálást kedvelőkig bezárólag bárki tud segíteni a városnak a kilométerek gyűjtésében, és az első három legtöbb kilométert teljesítő résztvevő 25.000, 15.000 és 10.000 Ft-os Decathlon-utalványban részesül. Minimum 3 kör teljesítése esetén pedig ingyenes Hullámfürdő belépőt adunk ajándékba!

Legyen Pécs a legsportosabb város idén, a Futókörök Napján!