Hírek

NB I-ben maradtak a kézisek

Kézilabda

2011. május 27.

Múlt vasárnap hazai pályán hatalmas, 28-27-re végződő csatában harcolta ki a TM-Line-PTE-PVSE kézilabdacsapata az élvonalban maradást.

NB I-ben maradtak a kézisek

Ölelkezés, éneklés, táncolás – megadta a módját Danyi Gábor együttese az ünneplésnek. A Pécs nagy bravúrt hajtott végre, hiszen az elmúlt négy évben egyetlen újonc csapat sem tudott első évében bennmaradni az első osztályban.

- Nagyon örülök, hogy ezzel a fiatal csapattal sikerült elérnünk azt, hogy jövőre is legyen Pécsnek NB I-es kézilabdacsapata. Hihetetlenül jó gárdám volt idén, boldog vagyok, hogy én lehettem az edzőjük, nagyon jó társaság alakult ki az idény során – dicsérte együttesét Danyi Gábor.

A vezetőedző lapunknak elmondta, hogy messze a TM-Line-PTE-PVSE-nek volt a legkisebb a költségvetése az első osztályban, többek között ezért is nagy teljesítmény, hogy már az utolsó előtti mérkőzés után biztossá vált a bennmaradásuk.

- Mindenki biztos kiesőként tekintett ránk a szezon elején. A csapatom nyolcvan százaléka dolgozik, illetve tanul. A bajnokság során igazi csapattá, összetartó együttessé kovácsolódtak a fiaim, a rájátszás során ötből négy meccset megnyertünk, az alsóházban pedig az élen végeztünk – sorolta fel csapata érdemeit a tréner.

Jelenleg úgy tűnik, hogy a gárda nagy része együtt marad.

- Tatabányáról érkezett hozzánk néhány játékos kölcsönbe, ők annyira jól játszottak, hogy magasabb szintű csapatok figyelmét is felhívták magukra, ezért valószínűleg nem maradnak Pécsett. Ez egyrészről szomorú, hiszen jó játékosoktól kell megválnunk, másfelől pedig örömteli, hiszen sokat fejlődtek nálunk. Egyébként Dunaújvárosból már vannak jelentkezők, akik szívesen játszanának pécsi színekben – vázolta fel a lehetőségeket Danyi.

A pécsi kézilabdacsapat a hétvégén Mezőkövesdre utazik, de a meccs eredménye már nem oszt, nem szoroz, a Pécs mindenképp kilencedik helyen végez a bajnokságban és ezzel bennmarad az NB I-ben. A Mezőkövesdnek viszont annál inkább nagyobb a tét, ugyanis neki ezen a meccsen múlhat a kiesés.

A pécsi kézisek jövő héten levezető edzéseket tartanak, a programban kötetlen futballmeccs is szerepel. A következő szezonra pedig július elején kezdi majd meg az együttes a felkészülést.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán