Hírek

Biczó Bence egyelőre az uszodát is kerüli

Úszás

2011. augusztus 8.

Biczó Bence, a PVSE úszója pár napja érkezett haza a Sanghajban rendezett vizes világbajnokságról, ahol 200 méter pillangó döntőjében olyan nagy nevekkel mérkőzött meg, mint például az amerikai Michael Phelps.

Biczó Bence egyelőre az uszodát is kerüli

Biczó Bencének elég sok dolga akadt az elmúlt hónapokban, az úszás mellett a tanulásra is koncentrálnia kellett, hiszen most érettségizett.

- Szerencsére sikeresen levizsgáztam. A legrosszabb jegyet matekból kaptam, de így is négyes fölött lett az átlagom – foglalta össze az ifjúsági olimpiai bajnok pécsi úszó.

Aki a sanghaji világbajnokság alatt megfázott, ám szerencsére a köhögés nem nagyon hátráltatta a versenyzésben.

- Elégedett vagyok a világbajnoksággal, hiszen bejutottam a döntőbe, és ez volt a cél. Kicsit megbetegedtem, de szerencsére, amíg úsztam, ez nem zavart – emlékezett vissza Sanghajra.

A fiatal tehetséget manapság már az amerikai úszófenoménhez, Michael Phelpshez hasonlítják, de ez Bencét hidegen hagyja.

- Egyáltalán nem foglalkozom vele, nem szeretem, ha összehasonlítanak másokkal. Azzal foglalkozom, hogy egyre jobb és jobb legyek és a legjobbat hozzam ki magamból. Most szeptember elsejéig pihenek, nem megyek az uszoda közelébe sem. Decemberben rendezik meg a rövidpályás Európa-bajnokságot, az a következő verseny, amin részt veszek. Jövőre pedig a legnagyobb esemény az olimpia lesz – sorolta a közeljövő terveit Biczó Bence.


MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. április 14.

Elhunyt Lindenlaub Roland

Lövészet 2021. április 13.

EB válogatón nyert bronzérmet Csonka Zsófia

2021. április 12.

Aktuális heti versenyek