Hírek

Új igazolással erősödve először győztek a kézisek

Kézilabda

2011. szeptember 8.

Megszerezte idei első győzelmét a VarioAuto Pécs KC az NB I-es férfi kézilabda-bajnokságban. Németh Attila együttese nulla ponttal vágott neki a mérkőzésnek, amelyen a szintén győzelem nélkül álló Tata gárdáját győzte le 32-24-re a pécsiek.

Új igazolással erősödve először győztek a kézisek

Németh Attila vezetőedző eleve két pontot várt el játékosaitól.

- Kötelező győzelem volt. A csapat nagyon motivált volt, a fiúk jó mentalitással álltak a meccshez, ők is tudták, hogy hazai pályán nem hibázhatunk a Tata ellen. Két hullámvölgy jött a hatvan perc alatt, de szerencsére ezeket az időszakokat is sikerült átvészelni. A kapusunk, Hudák Henrik kiválóan hárította a lövéseket, de összességében is jól védekeztünk. A Tata nyitott védekezése kicsit megzavart minket, de a végén mi jöttünk le győztesen a pályáról, ez a lényeg – mondta Németh Attila.

Az összecsapáson egy sajnálatos sérülés is történt: Frey Tamásnak, a pécsiek irányítójának felszakadt a homloka, a tervek szerint a héten kiveszik a varratokat és szombaton, Orosházán már pályára is léphet.

A VarioAuto Pécs KC csapatában közben bemutatkozott a múlt héten szerződtetett szerb válogatott Marinko Kekezovics is, aki négy góllal járult hozzá a sikerhez.

- Az új kézilabdázónk május óta nem játszott mérkőzést, de így is nagyon gyorsan játékba lendült. Jó képességű játékos, aki meghatározó tagja lehet a csapatnak. A beilleszkedésével sem volt probléma, a taktikánkba is jól illik, hiszen a délszláv típusú játékot preferálom – beszélt az új csapattagról a vezetőedző.

A pécsiek hazai pályán legközelebb jövő hét közepén, október 5-én, 18 órakor a Balatonfüredet fogadják.


MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2021. március 1.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. március 1.

Csillogó ruhák, spárgák, érmek

Atlétika 2021. március 1.

Egy hétvége alatt két egyéni csúcs

Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep