Hírek

Új igazolással erősödve először győztek a kézisek

Kézilabda

2011. szeptember 8.

Megszerezte idei első győzelmét a VarioAuto Pécs KC az NB I-es férfi kézilabda-bajnokságban. Németh Attila együttese nulla ponttal vágott neki a mérkőzésnek, amelyen a szintén győzelem nélkül álló Tata gárdáját győzte le 32-24-re a pécsiek.

Új igazolással erősödve először győztek a kézisek

Németh Attila vezetőedző eleve két pontot várt el játékosaitól.

- Kötelező győzelem volt. A csapat nagyon motivált volt, a fiúk jó mentalitással álltak a meccshez, ők is tudták, hogy hazai pályán nem hibázhatunk a Tata ellen. Két hullámvölgy jött a hatvan perc alatt, de szerencsére ezeket az időszakokat is sikerült átvészelni. A kapusunk, Hudák Henrik kiválóan hárította a lövéseket, de összességében is jól védekeztünk. A Tata nyitott védekezése kicsit megzavart minket, de a végén mi jöttünk le győztesen a pályáról, ez a lényeg – mondta Németh Attila.

Az összecsapáson egy sajnálatos sérülés is történt: Frey Tamásnak, a pécsiek irányítójának felszakadt a homloka, a tervek szerint a héten kiveszik a varratokat és szombaton, Orosházán már pályára is léphet.

A VarioAuto Pécs KC csapatában közben bemutatkozott a múlt héten szerződtetett szerb válogatott Marinko Kekezovics is, aki négy góllal járult hozzá a sikerhez.

- Az új kézilabdázónk május óta nem játszott mérkőzést, de így is nagyon gyorsan játékba lendült. Jó képességű játékos, aki meghatározó tagja lehet a csapatnak. A beilleszkedésével sem volt probléma, a taktikánkba is jól illik, hiszen a délszláv típusú játékot preferálom – beszélt az új csapattagról a vezetőedző.

A pécsiek hazai pályán legközelebb jövő hét közepén, október 5-én, 18 órakor a Balatonfüredet fogadják.


MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2020. november 22.

Aktuális heti versenyek

Úszás 2020. november 16.

Jászó Ádám országos bajnok