Hírek

Futballakadémiát indított a PMFC

Labdarúgás

2011. szeptember 16.

Több hazai nagyváros után szeptember elején Pécsett is elindult akadémiai keretek között a labdarúgóutánpótlás-képzés. A PMFC ezzel az intézménnyel szeretne minőségi focistákat képezni az oktatás fontosságának szem előtt tartásával.

Futballakadémiát indított a PMFC

A Pécsi Futball Akadémia jelenleg negyvenhat labdarúgónak ad szállást a stadionhoz közeli kollégiumában, de ezt a számot az évek során növelni szeretné a klub vezetőség.

Brassói Attila, a PMFC sajtófőnöke lapunknak elmondta, hogy nem volt könnyű létrehozni az intézményt, több hónap munka kellett a sikeres évkezdéshez.

- Az akadémia célja, hogy a gyerekek az edzések mellett iskolába is járjanak és megfelelő szállást, ellátást nyújtsunk számukra a sikerek eléréséhez. A labdarúgók napirendje nagyon szoros, tíz órakor kezdődik az oktatás a FEEK kihelyezett tantermében, így lehetőségük van a diákoknak a délelőtti és délutáni edzéseken való részvételre is. A klub azonban nem áll meg a fejlődésben, szeretnénk, ha évről évre bővülne a képzésben résztvevők száma – beszélt az akadémia elindulásáról a sajtófőnök.

A PMFC két iskolával, a Széchenyi gimnáziummal és a TÁSI-val működik együtt, továbbá a PTE  FEEFK biztosítja a tantermet az akadémia kihelyezett képzésének, ahol a PMFC játékosaiból álló tizedikes osztály tanul hétköznapokon.


MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2020. szeptember 25.

Ma az edzőket ünnepeljük

2020. szeptember 21.

Aktuális heti versenyek

Atlétika 2020. szeptember 21.

Kettős győzelem Tatabányán