Hírek

A szivacskézilabdázók lehetnek a jövő csillagai

Kézilabda

2011. december 20.

A szivacskézilabda viszonylag új sportág, ahol az óvodások, iskolások gyakorolhatják a kézilabdázás szabályait, megismerkedhetnek az alapokkal.

A szivacskézilabdázók lehetnek a jövő csillagai

A Baranya Megyei Kézilabda Szövetség a Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-vel együttműködve a tavalyi tanévhez hasonlóan idén is megrendezi a megyei szivacskézilabda-bajnokságot a nyolc és kilenc éven aluli gyermekek számára, amelynek az őszi fordulóit már le is játszották. A harminckét csapat közül négy fordulót követően a csoportok első két helyezettje jut a jövő márciusi megyei fináléba, ahonnan az első két legjobb együttes a régiós döntőbe kerül, ahol a baranyaiak Somogy és Zala legjobbjaival találkoznak az országos elődöntőbe jutásért zajló küzdelmekben. A szivacskézilabda-bajnokságot azért szervezik, hogy mérkőzéslehetőséghez jussanak a sportág alapelemeit tanuló fiúk és leányok, emellett a szövetség a felkészülésben élenjáróknak további versenylehetőséget biztosít a régiós és országos versenyrendszerbe való bekapcsolódással.

A Baranya Megyei Kézilabda Szövetség mellett a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. is jelentős mértékben támogatja a megyei bajnokság megrendezését. A két szervezet együttesen biztosítja az eszközöket, és vállalja a négy forduló közel kétszáz mérkőzésének játékvezetői költségét.


MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2020. november 22.

Aktuális heti versenyek

Úszás 2020. november 16.

Jászó Ádám országos bajnok