Hírek

A szivacskézilabdázók lehetnek a jövő csillagai

Kézilabda

2011. december 20.

A szivacskézilabda viszonylag új sportág, ahol az óvodások, iskolások gyakorolhatják a kézilabdázás szabályait, megismerkedhetnek az alapokkal.

A szivacskézilabdázók lehetnek a jövő csillagai

A Baranya Megyei Kézilabda Szövetség a Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-vel együttműködve a tavalyi tanévhez hasonlóan idén is megrendezi a megyei szivacskézilabda-bajnokságot a nyolc és kilenc éven aluli gyermekek számára, amelynek az őszi fordulóit már le is játszották. A harminckét csapat közül négy fordulót követően a csoportok első két helyezettje jut a jövő márciusi megyei fináléba, ahonnan az első két legjobb együttes a régiós döntőbe kerül, ahol a baranyaiak Somogy és Zala legjobbjaival találkoznak az országos elődöntőbe jutásért zajló küzdelmekben. A szivacskézilabda-bajnokságot azért szervezik, hogy mérkőzéslehetőséghez jussanak a sportág alapelemeit tanuló fiúk és leányok, emellett a szövetség a felkészülésben élenjáróknak további versenylehetőséget biztosít a régiós és országos versenyrendszerbe való bekapcsolódással.

A Baranya Megyei Kézilabda Szövetség mellett a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. is jelentős mértékben támogatja a megyei bajnokság megrendezését. A két szervezet együttesen biztosítja az eszközöket, és vállalja a négy forduló közel kétszáz mérkőzésének játékvezetői költségét.


MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2021. március 1.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. március 1.

Csillogó ruhák, spárgák, érmek

Atlétika 2021. március 1.

Egy hétvége alatt két egyéni csúcs

Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep