Hírek

Bene Barnabás még odaérhet Londonba

Atlétika

2012. január 19.

A PVSK atlétája, Bene Barnabás még teljesítheti az olimpiai szintet, amivel el lehet jutni a 2012-es londoni játékokra.

Bene Barnabás még odaérhet Londonba
A Pécsi VSK-nál az atlétika olyan hagyományokkal rendelkezik, amely a baranyai megyeszékhelyen példátlan. Ne feledjük, a vasutasok már az 1952-es, helsinkiben megrendezett nagy világeseményre is delegáltak két futót: Lippay Antal és Solymossy Egon rajthoz állhattak a finnországi eseményen.

Bene Barnabás azonban lemaradt a 2008-as, Pekingben megrendezett nagy atlétikai gáláról. A versenyző még a kínai ötkarikás esemény előtt váltott klubot. Akkoriban próbálkozott meg a nyíregyházi átigazolással, ami nem sikerült tökéletesre. Az edzőváltás sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így az időeredményei elmaradtak attól a szinttől, amely lehetővé tette volna a nevezését.

De hagyjuk a múlt azon részét, amelyre cseppet sem szívderítő dolog emlékezni. Inkább nézzünk a jövőbe, mert az ígérhet még szépet.

Korábban még több versenyszám is számításba jött Bene számára, de mára eldőlt, 1500 méteren kísérli meg a szintidő elérését, amelyre több lehetősége akadhat tavasszal, de még a nyár elején is.

Szerencsére Barnabás jelenleg is része annak a csoportnak, amelynek tagjaival a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) számol Londonnal kapcsolatban, ezért napokon belül két hónapra Spanyolországba utazik edzőtáborozni.

Az ott elvégzendő munka után remélhetőleg sikerül teljesítenie a 3 perc 36 másodperces A-szintet, vagy a 3 perc 38 másodperces B-szintet, ugyanos kedvező helyzetben még ez utóbbi is jó lehet a nevezésre, azonban csak abban az esetben, ha Magyarországon hárman meg nem előzik az elkövetkezőkben. Ez pedig jelenleg nem tűnik realitásnak, mert nincs a pécsi futónál jelenleg jobb hazánkban.

Visszatérve a közelgő „kirándulásra”: a végcél Torrent városa lesz, ahol jó feltételek között lehet készülni a nagy feladatra. Több sportoló vesz részt ugyan a túrán, de edzőt nem visznek magukkal. Mindennek egyszerű a magyarázata: nincsen rá pénzük. Inkább egy masszőr kél útra velük, arra pillanatnyilag nagyobb a szükségük. Ezért aztán a tréningekhez tanácsokkal Halász Barna edző, illetve Babinyecz József menedzser szolgálhat. Ám csupán telefonon, netán a világhálón keresztül.

Ha minden jól sikerül, akkor a végeredmény az lehet, hogy pécsi futó is ott állhat majd a startvonalnál Londonban.


MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2021. március 5.

Folytatódnak az edzések

Kézilabda 2021. március 2.

Szigorítások a kézilabdában