Hírek

Mexikói magaslaton készül Londonra Biczó

Úszás

2012. január 24.

A zord télből csaknem a nyárba, ráadásul magaslati edzőtáborba indul január 20-án Biczó Bence.

Mexikói magaslaton készül Londonra Biczó
A PVSE úszójának célja nem kevesebb, mint az alapozás, erőgyűjtés ahhoz, hogy mostani, immár 4. (!) helyénél Londonig még előbbre léphessen a 200 pillangó világranglistáján.

A havas közép-európai télben igencsak csábítóan hangzik egy háromhetes mexikói túra – mindaddig, amíg az ötkarikás játékokra készülő Biczó Bence edzője, a vele (és egy tízfős magyar delegációval) utazó Sántics Béla el nem kezdi sorolni a várható napi edzésadagot… Ebből ugyanis hamar kiderül, hogy nem nyaralásra készülnek, hanem nagyon-nagyon kemény munkára. Épp erre jó az 1800 méteres magaslat is, amely elsősorban a keringésrendszer más típusú terhelésével fejthet ki jótékony hatást a sportolók szervezetére.
A mexikói „Tata” (értsd, a nemzeti válogatott edzőtábora), fekvésén túl felszereltségében is ideális a világ élmezőnyébe tartozó sportolók felkészülésére. Csak a „konditerme” kétszer akkora például (és világszínvonalúan felszerelt, nemcsak gépekkel, de a legkülönfélébb teszt-eszközökkel, diagnosztikai, orvosi háttérrel), mint az egész pécsi Sportcsarnok, hogy a többivel ne is fájdítsuk a magyar sportolók szívét…
Biczó Bence számára nagyon sokat jelenthet a mostani – majd a februári újabb, immár dél-afrikai – edzőtábor. Fejlődése ugyanis az utóbbi egy évben is töretlen, mi több, legfőbb vetélytársaiénál messze gyorsabb volt, így 200 pillangón a világranglista akkori 10. helyéről a 4.-re zárkózott föl. Miközben az ideje is csaknem egy teljes másodpercet javult (Phelpséké ugyanez idő alatt csak néhány századot…), jelenleg 1:54,74 percnél jár. El ne kiabáljuk ugyan, de ha ez az irány töretlen marad, az nem is csak egyszerűen döntőt érhet Londonban…
A PVSE, illetve London további közös „híre”, hogy legfrissebb időeredményei alapján egy másik pécsi fiatalember elvi esélyei is meglennének a kijutásra az ötkarikás játékokra. A gyorsúszó Király Bence számára azonban ez most elsősorban valóban „pusztán” pénzkérdés: a megfelelő hivatalos szintidő, így a kvóta megszerzéséhez ugyanis még a tavasszal rajthoz kellene állnia néhány rangosabb nemzetközi versenyen – az utazáshoz azonban egyelőre nincsenek meg a szakosztálynak az önálló forrásai.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. április 14.

Elhunyt Lindenlaub Roland

Lövészet 2021. április 13.

EB válogatón nyert bronzérmet Csonka Zsófia

2021. április 12.

Aktuális heti versenyek