Hírek

Fellép az agresszió ellen az MLSZ

Labdarúgás

2012. január 28.

Az MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága teljesen új ötlettel rukkolt elő 2012 elején: három helyszínen is megrendezték a Baranyai Labdarúgás Fórumát.

Fellép az agresszió ellen az MLSZ
Mohács és Szigetvár után kedden Pécsett is összeültek az Igazgatóság tagjai, a megyei amatőr sportszervezetek vezetői és a játékvezetők, hogy közös megoldást keressenek az agresszió elkerülésére, hiszen a Magyar Labdarúgó Szövetség elsődleges célja a megelőzés, nem pedig a büntetés lenne.
Ifj. Bogyay Zoltán, az MLSZ Baranya megyei területi igazgatója lapunknak elmondta, hogy nagyobb érdeklődésre számított a fórumot megelőzően, de köszöni a segítséget azoknak, akik részt vettek az eseményen.
- A megyei amatőr labdarúgás minden egyes szereplőjének fontos felismernie, hogy egymásra vagyunk utalva, csak együtt tudjuk megoldani a problémákat azzal, hogy mindenki felismeri a saját felelősségét. Az Igazgatóság feladatai közé tartozik, hogy előteremtse a forrásokat az ellenőrzések számának növeléséhez, ezáltal is javulhat a játékvezetés színvonala. Még szigorúbban fogjuk ellenőrizni a szabályzatokban előírtakat (megfelelő rendezői létszám, biztonság), összeállítottunk egy új nyomtatványt is, amelyen rögzítjük a rendezők feladatait. A játékvezetők szempontjából fontos a sikerorientáltság, hiszen úgy tud valaki jól vezetni egy mérkőzést, ha tisztában van a felelősséggel, ha lelkiismeretesen felkészül, tiszteli a játékosokat és következetesen hozza meg az ítéleteit. Emellett miután az MLSZ drasztikusan csökkentette az amatőr egyesületek költségeit (a csapatokat csupán a díjak tíz százaléka terheli), joggal várható el, hogy az edzők, csapatvezetők partnerek legyenek a közös célok elérésében – vázolta Bogyay az érintettek felelősségét, feladatait.
A szövetség emellett szabályismereti előadásokat, teszteket is készítene az amatőr labdarúgóknak és edzőknek, hiszen Bogyay szerint több csapatnál nem megfelelően ismerik a játékosok a szabályokat, amelyből rengeteg konfliktus fakad.


A 2011/2012-es szezon őszi fordulói alatt akadt pár olyan mérkőzés, amelyet idő előtt kellett befejezni a játékvezetőket ért atrocitások miatt. Az egyik legtöbbet emlegetett összecsapás a novemberi Szigetvár - Boda megye I-es találkozó volt, ahol a hazaiak játékosa, Rack Róbert megütötte, majd megrúgta a játékvezetőt, amelyet követően Bogyay Zoltánnak azonnal büntető feljelentést kellett tennie és fegyelmi eljárást is indítottak a játékos ellen. A focistát végül 2013. november 16-ig eltiltották a labdarúgástól, a „labdarúgással kapcsolatos minden tevékenység” kitételt tíz hónapra módosították, egy évre felfüggesztve, így Rack a női csapat edzőjeként továbbra is leülhet a kispadra.
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán