Hírek

Dinya Illés: Ironman és futónagykövet

Kerékpár

2012. február 3.

Dinya Illésről nem lehet azt mondani, hogy otthonülő típus lenne. 1996 óta atlétaedző, többszörös Ironman-teljesítő, lefutott már több maratont és tizenegyszer átúszta a Balatont is.

Dinya Illés: Ironman és futónagykövet
A Budapest Sportiroda által kiírt futónagyköveti pályázatra olyan jelentkezőket vártak, akik képesek közösségeket formálni, egyéni futókat csapattá tudnak kovácsolni a közös célok elérése érdekében, a meglévő csapatoknak pedig új lendületet adnak. A követek feladatai közé tartozik ezek mellett a versenyekre eljutás megszervezése és a közös edzésmunkák kidolgozása is.
- 1986 óta futok rendszeresen. A közös futásokat a Malomvölgyi-tó körül szoktuk tartani, amelyhez hétről-hétre egyre többen csatlakoznak. Az új embereknek edzettségi szintjüknek megfelelő célokat tűzünk ki, a régebbi társaknak pedig abban segítek, hogy még jobb eredményeket érhessenek el. A vasárnaponként három órakor kezdődő edzésekhez bárki csatlakozhat – mondta lapunknak Dinya Illés. (Infó: fittbike@gmail.com, vagy 30/946-8388.)
A sportnagykövet a futás mellett sok időt szentel a kerékpározásnak is, többször teljesítette az Ironman-távot, azaz hosszú távú triatlonversenyeket is.
- Az a jó a sportban és a futásban is, hogy rövidebb távval és kisebb célokkal kezdi el az ember, de ezek folyamatosan nőnek a hónapok, évek során. Nagykövetként olyanoknak is szeretnék segítséget nyújtani, akik nem mernek egyedül belevágni a sportolásba vagy nem tudják, hogy kihez fordulhatnak. Aztán ki tudja? Lehet, hogy egyszer belőlük is igazi Ironman lesz – foglalta össze a nagykövetség céljait Dinya Illés.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2021. március 8.

Aktuális heti versenyek

Korcsolya 2021. március 8.

Ezüstérmet szerzett a férfiváltó a vb-n

2021. március 5.

Folytatódnak az edzések