Hírek

Jobb körülmények között a fiatal pólósok

Vízilabda

2012. február 21.

A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. a sporttámogatási pályázaton a vízilabda utánpótlás-nevelésre nyerte el a legmagasabb összeget, amelyet a gyerekek edzéskörülményeinek javítására fognak fordítani.

Jobb körülmények között a fiatal pólósok

Az elnyert összeg nagy segítség a fiatalok számára, amely lehetőséget biztosít ahhoz, hogy sok utánpótlás válogatott pólóst és lehetőség szerint később OB I-es játékosokat neveljenek Pécsett.

Jelenleg száznál is többen pólóznak a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vízilabda szakosztályában, hat korcsoport öt csapata vesz részt rendszeresen a különböző korosztályos bajnokságok mérkőzésein. A pécsi képzés eredményességét leginkább az utánpótlás válogatottban szereplők hosszú névsora bizonyítja: az 1995-ös keretbe Safrankó Donát, az 1996-os csapatba Maercz Quintianus és Barta Dávid, az 1997-es együttesbe Csaba Márton, Lajkó Márton és Vörös Tamás kerültek be. Ugyan az országos bajnokságok jelenleg szünetelnek, a gyerekek viszont nem lazsálnak, egy kemény alapozó időszakon vannak túl.

A társasági adóból nyert összegnek köszönhetően azonban még többet javulhatnak a gyerekek edzéskörülményei.

- Több edzőt tudunk foglalkoztatni a csapatoknál, így egy-egy szakember tizenkét-tizenöt fős csoportokkal dolgozhat, amely ideális munkakörülményeket teremt, sokkal jobban oda lehet figyelni az egyéni hibák javítására, a technikai képzésre és sok más olyan dologra, amely segíti kihozni a vízilabdázóinkból a maximumot – nyilatkozta lapunknak Lukács Gergely, utánpótlás szakvezető.

Az edző elmondta, hogy szeretnék korszerűsíteni a sporteszközök állományát is, medicinlabdákat, gumiköteleket és sok más, a tréningekhez nélkülözhetetlen kelléket fognak vásárolni. Emellett az utazások finanszírozásában is nagy segítséget jelent a pályázati pénz.

- Eddig örültünk, ha ki tudtuk gazdálkodni az Országos Bajnokságok utazási költségeit, előfordult olyan eset is, hogy a szülőkkel kellett utaznunk a mérkőzés helyszínére. Idén két együttesünk indult a vidékbajnokságban, ahol olyan helyeken is játszunk idegenbeli meccseket, mint Miskolc, Debrecen, Nagyvárad, Arad, ahova igen magas az utazási költség – tette hozzá Lukács Gergely.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is szeretnék megrendezni a vízilabdázók a húsvéti Kinder-Kupát, amelynek a szervezéséhez immár több pénz van, így nagyobb színvonalú versenyt lehet Pécsett lebonyolítani.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. május 13.

Toboroz a vízilabda szakosztály

2021. május 10.

Aktuális heti versenyek