Hírek

Dél-Afrika az újabb állomás Biczó Bence számára

Úszás

2012. február 24.

Épp hogy leszállt a Mexikóból hazaérkező gépe, már repül is tovább a következő, dél-afrikai edzőtáborba a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. fiatal úszója, Biczó Bence.

Dél-Afrika az újabb állomás Biczó Bence számára

Igencsak jól hangzik a háromhetes mexikói túra a pécsi télben fagyoskodóknak, azonban a napi többórás edzés már nem annyira csábító. A majdnem kétezer méter magas fennsíkon az emberi szervezet más típusú terheléssel találkozik, mint például a Hullámfürdőben.

- Három hetet töltöttem Mexikóban a magyar válogatottal, fárasztó és hosszú edzőtábor volt. Nagyon jó körülmények között készülhettünk Londonra, egy ötvenméteres, tízpályás úszómedencében tartottuk a napi két vizes edzést, de a létesítményben lehetőség volt a konditerem használatára is, amely a legkorszerűbb gépekkel, felszereltséggel rendelkezik – mondta lapunknak Biczó Bence, aki immár második alkalommal vett részt a mexikói edzőtáborban.

- Nem volt már ismeretlen a környezet, két éve már bejártuk a környéket, a várost, sokat kirándultunk is, most a többórás időeltolódás miatt a szabadidőnkben legtöbbször az itthoniakkal beszélgettünk az interneten, este pedig kipihentük a napi fáradalmakat.

A magyarok mellett dél-amerikaiak, japánok és németek is edzettek San Luis Potosiban, nagy forgalom volt a magaslati komplexumban.

A válogatott sportolói a hideg és az influenza elől ismét melegebb éghajlatra „menekülnek”, a következő állomás a dél-afrikai Durban lesz, ahova már nagyjából tíz éve járnak edzőtáborozni hazánk legjobb úszói. Biczóék pénteken indulnak a Föld második legnagyobb kontinensére, ahol az óceánparton készülnek majd a szokásos edzésadaggal. Március közepén néhány napot Pécsett tölt majd a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. kiválósága, azonban a tavasz első hónapjának végén már az országos bajnokságon kell bizonyítania. Május 21-27 között pedig a debreceni Európa-bajnokságon térképezheti fel a fiatal úszó londoni vetélytársai egy részét.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2021. április 12.

Aktuális heti versenyek

Úszás 2021. március 28.

Felnőtt OB - taroltak a PSN úszói