Hírek

Pécsi tornász fiúk voltak a legjobbak

Torna

2012. március 7.

Március harmadikán, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. által üzemeltetett Lauber Dezső Sportcsarnokban rendezték a diákolimpikon tornászok országos elődöntőjét, amelyről két pécsi fiú csapat is az országos fináléba jutott.

Pécsi tornász fiúk voltak a legjobbak

A versenyen az I-IV. korcsoportos tornászok (általános iskola 1-8. osztály) mutatták be tudásukat meg egymással a Baranya Megyei Diáksport Tanács és a Magyar Diáksport Szövetség által rendezett országos elődöntőn. A Dunántúl különböző városaiból érkező kilenc fiú- és huszonegy lánycsapat (összesen száznyolcvan versenyző) több száz néző előtt mérte össze tudását. A lányokat gerendán, ugrásban és talajon pontozták a bírák, a fiúknak ezeken kívül gyűrűn is bizonyítaniuk kellett.

A pécsiek közül a Budai-Városkapu Iskola vasasi intézményének I-II. korcsoportos együttese jutott tovább, mellettük második helyen a Mecsekalja Általános Iskola növendékei utazhatnak március legvégén Makóra, az országos döntő helyszínére.

Március 10-én a vízi vetélkedővel folytatódnak a diáksport-rendezvények. A Hullámfürdőben tartandó megmérettetésre nevezett iskolák II-III. korcsoportos tanulói felnőttekkel kiegészülő csapatai mérkőznek meg egymással a különböző váltóversenyeken. A dobogósok érmei mellett minden résztvevő a PSN Zrt. által felajánlott uszodabelépővel gazdagodik.

A délelőtti rendezvény miatt szombaton 8.00 és 12.00 között csak az úszómedence felét használhatja a nagyközönség.


MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. január 11.

Interjú Lukács Gergellyel

2020. december 31.

Búcsúzunk 2020