Hírek

Hauni-túra: ötpróbarajt kerékpáron is

Kerékpár

2012. március 30.

Az uszodában egy próbát már teljesíthettek a napokban az EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012. rendezvénysorozat keretében mozogni vágyók Pécsett, szabad téren azonban most hétvégén indul útjára az idei sorozat.

Hauni-túra: ötpróbarajt kerékpáron is

Az eseménysorozat Baranyában szervesen illeszkedik a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. éves szabadidősport-versenynaptárába is. A különböző szabadidősport-eseményeken a próbákat teljesítők pontokat kapnak, amelyek összegyűjtésével a legjobbak megszerezhetik a jogot, hogy személyesen is ott lehessenek a brit fővárosban az olimpiai játékokon.

A hazánkban csaknem harmincéves múltra visszatekintő sorozat elsősorban az alapsportágak, a gyaloglás, futás, úszás, kerékpározás és a triatlon különböző távjainak leküzdésére buzdít. A szervezők az egyéni indulók mellett nagy hangsúlyt fektetnek az iskolák bekapcsolására is, a köztük folyó különversenyben élenjárók értékes sportszercsomagokkal gazdagodhatnak.

A résztvevők továbbra is elektronikusan leolvasható kártyájukon gyűjthetik pontjaikat, amelyek aktuális állását is nyomon követheti bárki (a különböző próbák időpontjairól, távjairól, nehézségéről szóló információk mellett) a www.otproba.hu oldalon.

Baranyában legközelebb március 31-én a Hauni kerékpáros teljesítménytúrán lehet csatlakozni a programhoz. Egy pontért 20 kilométert kell letekerniük a próbázóknak a Pécs –Pellérd – Görcsöny – Pellérd – Pécs útvonalon. A bátrabbak a táv dupláját, 40 kilométert is teljesíthetnek (Ócsárdig továbbkerekezve), míg a legfelkészültebbeknek 80 kilométert kell kerekezniük (két kör az előző útvonalon), a célban ezért 4 ötpróba-pontot könyvelhetnek el kártyájukon. A szintidő itt 4 óra.

Nevezni a Hauni Gépgyártó Kft. Móra Ferenc utcai gyára előtti parkolóban lehet 31-én, szombaton 9 órától (rajt: 10.00). A nevezési díj 500 forint, iskoláknak 10 fő fölött ingyenes. Az első 150 nevező – külön ajándékként – feliratos pólót kap, míg a próbát teljesítőket a célban ebédre látják vendégül.

A kerékpártúra plakátja letölthető: Hauni-kerékpártúra

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2021. március 1.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. március 1.

Csillogó ruhák, spárgák, érmek

Atlétika 2021. március 1.

Egy hétvége alatt két egyéni csúcs

Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep