Hírek

Kétezernél többen futottak a Vivicittán

Atlétika

2012. április 14.

Április 14-én, szombaton 2060-an neveztek a Budapest Sportiroda és a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. által közösen szervezett 2. Telekom Vivicittá Városvédő Futásra.

Kétezernél többen futottak a Vivicittán

A mezőny 14:30-kor rajtolt el a pécsi Széchenyi térről. 2,8 kilométert lehetett Pécsért futni a dzsámitól indulva a város legszebb részein. A baranyai megyeszékhelyen 2003 tavaszát is futással köszöntötték a város lakói, és a futóesemény most visszatért.

Az időjárás a kegyeibe fogadta az eseményt, és a beígért eső elmaradt, így bár borult, de 14-16 fokos időben zajlott a 2. Telekom Vivicittá Városvédő Futás.
A bemelegítést ki más tarthatta volna, mint Katus Attila, a világbajnok Pécsi Sasok egyik tagja. Alaposan megmozgatta a résztvevőket, majd ő maga is beállt futni, sőt, célba érkezés után ott maradt a célvonalnál, és pacsival fogadta a futókat.

A rajt előtt fél órával 20 alsó tagozatos, sérült gyermek futott egy jelképes kört a Széchenyi tér körül, a rajtból indulva, a Fogyatékkal élők Sportszövetsége hétvégi pécsi diáksport találkozójának képviseletében.

14:30-kor Csizi Péter pécsi alpolgármester rajtjelére indult el a mezőny - ő is lefutotta a távot. Ott volt még a mezőnyben Vári Attila olimpiai bajnok vízilabdázó a kisfiával, és Sztojkovics Éva volt kosárlabdázó, városi önkormányzati képviselő is.

A 2,8 kilométeres távot a férfiaknál a pécsi Kiss Dávid, a PSN Zrt. Sportegyesület futója teljesítette a leggyorsabban, 9:25 alatt. Őt szintén az egyesület két futója, Marát Patrik és Magyar Huba követték, akik egy másodperces különbséggel értek be a célba.
A hölgyeknél is helyi dobogó született, elsőként Szabó Tünde, a DOVA SE futója szakította át a célszalagot 11:01-es idővel. A második helyezett Nagy Krisztina, a Mogyi versenyzője, a harmadik Müller Hédi, a PSN Zrt. Sportegyesület futója lett.

A futóeseményhez jótékonysági akció is kapcsolódott, a Telekom 500.000 forintot adományozott a pécsi Tölösi Péter Alapítványnak, amely az összegből leukémiás, daganatos betegségben szenvedő gyermekeket és családjaikat támogatja.

A BSI következő futóesemény április 15-én a szolnoki Telekom Vivicittá Városvédő Futás lesz.

Eredmények:

Férfiak:
1. Kiss Dávid, PSN Zrt., 9:25 perc
2. Marát Patrik, PSN Zrt.,9:32
3. Magyar Huba, PSN Zrt., 9:33

Nők:
1. Szabó Tünde, DOVA SE, 11:01 perc
2. Nagy Krisztina, Mogyi, 12:18
3. Müller Hédi, PSN Zrt., 12:26

Iskolai mozgósítási verseny:

Pécsi iskolák:
1. Mecsekaljai Iskolaközpont
2. Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ
3. Szent Mór Iskolaközpont

Pécs környéki iskolák:
1. VM DASZK Szakképzőiskola, Szentlőrinc
2. Deák Ferenc Általános Iskola, Vízvár
3. Dél-Zselic Középiskola, Szigetvár


Képgaléria itt:

http://www.futanet.hu/cikk/telekom-vivicitta-varosvedo-futas-pecs-kepcsarnok 

 

(Forrás: www.futanet.hu) 

Korábban írtuk:

 

Városvédő futás a belvárosban

Április 14-én, szombaton a BSI és a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. közösen rendezi a Telekom Vivicittá Városvédő Futást, amely 2003 után tér vissza Pécsre. 

A tavaszköszöntő futáson gyerekek, idősebbek és fiatalabbak, családok és baráti társaságok, iskolák és munkahelyi közösségek is rajthoz állhatnak. Fontos hangsúlyozni, hogy bár a versenyezni szándékozókat legjobbjait érem, sőt pénzdíj is várja a célban, maga a Vivicittá mégis sokkal inkább egy kellemes, családokat, baráti társaságokat is megmozgatni szándékozó közösségi esemény, és nem igazi verseny, azaz bárki nyugodtan végigkocoghatja, vagy akár részben sétálhatja is a távot. A résztvevők a futásra a pécsi aerobik-világbajnok és életmód-tanácsadó, Katus Attila vezényletével melegíthetnek majd be a Széchenyi téren.

A legtöbb gyereket benevező iskola részére a Telekom 100 000 forint értékű Adidas sportszerutalványt ajánl fel különdíjként. Ugyancsak hagyomány, hogy a Telekom hello holnap! aktivitásait a Vivicitták futásaira is kiterjeszti, és egy-egy jótékonysági akcióhoz is köti. Pécsett a résztvevők számától függő összeget a Tölösi Péter Alapítványnak ajánlják fel, amely a befolyt pénzből leukémiás, daganatos betegségben szenvedő gyermekeket és családjukat támogatja.

Az útvonal: Széchenyi tér - Megye utca - Nagy Flórián utca - Flórián tér - Nagy Flórián utca - Király utca - Széchenyi tér - Ferencesek utcája - Szent István tér - Janus Pannonius utca - Káptalan utca - Szepessy Ignác utca - Széchenyi tér.

A verseny központjának (helyszíni nevezés, öltöző, ruhatár) a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma (Széchenyi tér 11.) ad otthont.

Az egyéni nevezési díj felnőtteknek április 13-ig 500 Ft, a helyszínen 700 Ft. Előnevezés iskolai csoportoknak (minimum 10 fő, a diákok mellett tanár, szülő is szerepelhet a listán; április 12-ig): 400 Ft/fő.

Nevezni lehet a http://www.futanet.hu/cikk/telekom-vivicitta-varosvedo-futas-pecs oldalon, a nevezes@futanet.hu e-mail címen vagy április 10-13-án (10.00-16.00) a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban, végül április 14-én (12.30-14.15) a versenyközpontban.

A rajtszámok mellett minden nevező egyedi emblémázott pólót is kap, emellett minden induló részt vesz az eredményhirdetés utáni sorsoláson, amelyen a támogatók ajándékait sorsolják ki.

Vivicittá: Szeresd a várost!

Az idén április 1-én Budapesten startolt a Vivicittá, amelyet 27. alkalommal, 13 000 futó részvételével rendezett meg a Budapest Sportiroda (BSI). 1984-ben olasz kezdeményezésre indult az első Vivicittá: a gyönyörű, de zsúfolt történelmi városok lakóit szerették volna ráébreszteni lakóhelyük értékeire. Innen az esemény neve, magyar szóhasználattal: Szeresd a várost! A mozgalomhoz New York, Lisszabon, Brüsszel, Barcelona és 1986-ban Budapest is csatlakozott. 2002 óta szerepelnek vidéki futások is a programban, idén Pécs mellett Szolnokon (április 15.) lesz Vivicittá.

Keresik a legkopottabb futócipőt

A Vivicittá alkalmából a Telekom online közösségi játékot hirdetett a Facebookon, amelynek során Magyarország legkopottabb futócipőjének gazdáját keresik. A játék során a résztvevők elnyűtt futócipőjükről tölthetnek fel fotókat a T-Home Facebook oldalán a Kopott Futócipő menüre kattintva, ahol a képhez rövid, szellemes, vagy érdekfeszítő történeteket is beírható, például arról, hogy mikor futottak első alkalommal ebben a cipőben, vagy, hogy melyik volt a legszebb hely, ami mellett elfutottak benne. A fotókból egy zsűri választja ki a nyerteseket, a díjazottak jutalma pedig egy vadonatúj Adidas futócipő.

Korábban írtuk: http://psnzrt.hu/hir.php?id=126Kapcsolódó videó
2012. április 15. Kétezernél többen futottak a Vivicittán
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán