Hírek

Az ország ötödik legjobbjai a pécsi kézisek

Kézilabda

2012. április 16.

A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. U 14-es kézilabdázói ötödik helyezést értek el a múlt hétvégi országos döntőben. Az alsóörsi tornán a pécsiek az MKB Veszprém csapatát is legyőzve érték el ezt a kimagasló eredményt.

Az ország ötödik legjobbjai a pécsi kézisek

- Izgatott kezdés után fokozatosan javult a játékunk. A védekezünk az egyik legjobb volt az egész döntő során, a támadójátékunkon viszont akad még csiszolni valónk. Azt gondolom, hogy a szélsőjátékban, kapusteljesítményben és összjátékban sikerült a legtöbbet fejlődnünk erre a döntőre – nyilatkozta Kovács Gábor, a pécsiek edzője.

A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. tizennégy éven aluli kézilabdázói az első két csoportmérkőzésüket ugyan elvesztették, azonban a csoport utolsó összecsapásán elszánt, harcos játékkal, hatgólos hátrányból felállva 27-25-re győzték le az FTC-PLER együttesét.

Az első három meccs után a pécsiek az MKB Veszprémmel csaptak össze, a 21-16-os győzelmet követően Kovács Gábor tanítványai az ötödik helyért mérkőztek meg a Balmazújvárossal.

- Talán a teltházas csarnoknak, a kiváló hangulatnak volt köszönhető, hogy az első félidőben megilletődötten játszottak a fiúk és döntetlent mutatott az eredményjelző. A második félidőben azonban feljavult a támadójátékunk, stabilabbá vált a védelmünk, a kilencgólos előnyünkből hármat sikerült megtartanunk a végére – mondta a tréner.

 

Temesvári Zalán, a pécsiek legjobb játékosa 27 góllal a második helyen végzett a góllövőlistán (29 góllal nyert a legtöbb gólt lövő kézis).

 

Eredmények:

 

Pécsi Sportiskola – PSN Zrt. – Csurgói KK             13:18   (6:12)

XVI. Ker. KMSE - Pécsi Sportiskola – PSN Zrt.     17:14   (5:8)

FTC-PLER - Pécsi Sportiskola – PSN Zrt.               25:27   (15:12)

Pécsi Sportiskola – PSN Zrt. – MKB Veszprém      21:16   (12:8)

Pécsi Sportiskola – PSN Zrt. – Balmazújváros         12:10   (23:20)

 

A csapat tagjai: Kis Dániel, Bognár Áron, Csizmadia Bence, Mayer Balázs, Szegleti Richárd, Somogyvári Attila, Temesvári Zalán, Pais Kálmán, Bárány Balázs, Mészáros Erik, Erdélyi Balázs, Emberovics Milán, Szommer Erik, Temesvári Csanád, Zengei Martin, Réti Márton.

Edzők: Kovács Gábor, Halmai Csaba

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán