Hírek

Búcsúzhatnak az OB I-től a pécsi pólós

Vízilabda

2012. április 21.

A PVSK-Füszért OB I-es vízilabdacsapata elvesztette a harmadik, mindent eldöntő mérkőzést a BVSC ellen, ezzel Petik Attila együttese kiesett az első osztályból.

Búcsúzhatnak az OB I-től a pécsi pólós

Manapság nehéz mosolygós, boldog pólóssal találkozni a városban, hiszen hét év után kiestek az első osztályból a pécsi vízilabdázók. Ám a csapat edzője, Petik Attila lapunknak inkább a még így is lehetséges bennmaradásról beszélt:

- Ugyan papíron kiestünk, de még maradt egy-két lehetőségünk az első osztályban maradásra. Abban az esetben, ha nem vállalja az OB I/B győztese a magasabb osztályban való indulást, jövőre is lehet élvonalbeli csapat Pécsett – mondta Petik Attila.

Tavaly nyáron az új igazolásokkal a legjobb nyolc közé kerülés céljával vágtak neki a vízilabdások a szezonnak, ezzel szemben az utolsó helyen zárták a bajnokságot. Több olyan mérkőzés is akadt, amelyen a játékvezetők ténykedését kritizálták a játékosok, edzők, szakvezetők (például a BVSC elleni utolsó összecsapáson a pécsiek legjobbjával, Bóbis Mátéval szemben követtek el szándékos szabálytalanságot, a BVSC játékosa azonban a vezetőség szerint nem megfelelő büntetést kapott), azonban a huszonhét mérkőzésből huszonkét vereség magáért beszél.

Petik Attila hozzátette, hogy a napokban kezdik meg a tárgyalásokat a vezetőséggel, de az szinte biztos, hogy a nem pécsi játékosok elszerződnek, ha a második vonalban kell folytatni.

- Korábban beszéltem már több játékossal, akik szívesen jönnének OB I-es csapatba Pécsre. Azonban a másodosztály már keveseket csábít – foglalta össze Petik Attila.

Megkérdeztük Moór Esztert, az önkormányzat Népjóléti és Sport Bizottságának elnökét, hogy a kieséssel befolyásolná-e a pólósok városi támogatásának összegét.

- A szerződésük tartalmazza, hogy alacsonyabb osztályba kerülés esetén felül kell vizsgálni a támogatás összegét. Azonban ez még nem aktuális, hiszen az augusztusi nevezésig bármi történhet. Ha valóban OB I/B-ben folytatják a pólósok, akkor az ősz folyamán tárgyalunk a támogatásukról.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. május 13.

Toboroz a vízilabda szakosztály

2021. május 10.

Aktuális heti versenyek