Hírek

A nyúl meghozta az olimpiai részvételt

Úszás

2012. május 3.

Sors Tamás mellett immár egy másik pécsi úszó, Meilinger Csaba is biztos résztvevője az idei paralimpiai játékoknak, hiszen az angliai Sheffieldben megrendezett Európa-bajnokságon már húsvétkor kvalifikálta magát.

A nyúl meghozta az olimpiai részvételt

A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. tizenkilenc éves versenyzője 100 méter pillangón a világranglista 6., 200 vegyesen 10. helyezését ért el.

Edzője, Tari Imre a felkészüléskor még speciális „kínzóeszközöket” is bevetett. Ilyen például, amikor a sportolónak egy gumikötélre kötve, egy helyben kell tempót vagy időt úsznia…

Tari másik tanítványa, a tizenhat éves Kenderi Tamás az ugyancsak húsvétkor rendezett rangos dunaújvárosi nemzetközi utánpótlás-versenyen, az Aranyüstön átlépte a 100 pillangón bűvösnek számító 1 perces határt, ezen a távon negyedik, 200-on második lett. Ugyanitt a tizennégy éves Szatnik Gergő 100 pillangón nagyon közel került az egy perchez, a számban a második helyen végzett. Edzője, Módosné Iván Lili azt mondja: minden elismerése, mert a fiatalember betegen is vállalta a rajtot.

A PSN Zrt. fiatalabb úszói is szép eredményeket értek el az elmúlt pár hétben. Edzője, Szamek Katalin által csak kisoroszlánnak titulált, tízéves Konkoly Zsófi, Baján, egyéni csúccsal, 100 háton, egyedüli paraúszóként leverte a 2002-es születésűek teljes mezőnyét.

Bő tíz napja a tíz-tizenegy éves pécsi sportiskolás fiúk - Horeczky Balázs, Várkonyi Gergő, Kovács Bálint és Kovács Andor -, az ország 40 egyesületének csaknem félezer sportolója részvételével tartott balatonfűzfői versenyen, a 4x100 méteres gyorsváltóban öt másodperccel tudták maguk mögött a második helyezett csapatot. Valamennyien egyéni számokban is dobogóra álltak.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. április 14.

Elhunyt Lindenlaub Roland

Lövészet 2021. április 13.

EB válogatón nyert bronzérmet Csonka Zsófia

2021. április 12.

Aktuális heti versenyek