Hírek

Napsütésben zárt a hokiszezon

Jégkorong

2012. május 9.

Ugyan a jó idő beköszöntével már március 11-én bezárt a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. által üzemeltetett műjégpálya, a Legio Sopianae amatőr jégkorongcsapata számára csak pár napja ért véget a bajnokság.

Napsütésben zárt a hokiszezon

- A Nemzeti Amatőr Jégkorong Bajnokság II. csoportjában megismételtük tavalyi eredményünket és ebben az idényben is ezüstérmet szereztünk. Elégedettek vagyunk az eredménnyel, hiszen a bajnokság minden évben szeptemberben indul és május elején fejeződik be, Pécsett pedig csak október közepétől március elejéig tudunk jégen edzeni. Minden ősszel a tisztességes helytállást tűzzük ki célul, ezt sikerült is most teljesíteni – mondta Ács Istvánné, a Legio Sopianae edzője.

A pécsiek a második hely mellett a fair play díjat is elnyerték, a Legio Sopianae volt a legsportszerűbb együttes a mérkőzéseken, összesen negyvenhat percnyi büntetést kaptak, az utánuk következőket több mint kétszer ennyiszer állították ki. A csapat többi tagja egyénileg is elismerésben részesült, Graics Bence gólkirályi címet nyert, a bajnokság legjobb csatára pedig Graics Vince lett.

A Legio Sopianae április 29-30. között Budapesten vett részt egy nemzetközi amatőr jégkorong kupán, ahol a kilenc csapat közül az előkelő harmadik helyezést érte el.

TAO-fejlesztések a fiataloknál

A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. a sporttámogatási pályázaton (TAO) elért összegnek köszönhetően jelentősen segíteni tudta a jégkorong-utánpótlást is. A befolyt összegnek köszönhetően több jégidőhöz jutottak a gyerekek, emellett 800 000 forint értékben új felszerelést kaptak a sportolók. Egy kisgyerek felszerelése 150-200 000 forint, a kapusoknak akár félmillióba is kerülhet a teljes ruházata. A sporttámogatási összeg segítségével azonban egyre több, kevésbé tehetős szülői hátterű gyerek számára elérhető a jégkorongozás.

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. május 5.

Újabb érmek a lövészektől

2021. május 3.

Aktuális heti versenyek

Torna 2021. május 3.

Ezüstérmet szereztek a legkisebbek

Szinkronúszás 2021. május 3.

Ezúttal Pécsen remekeltek a szinkronúszók