Hírek

1. Nevko-PSN-Kupa

Labdarúgás

2012. június 8.

A 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság idejére amolyan pécsi focifellegvárrá alakul Kertvárosban a Nevelési Központ sportpályáinak környéke.

1. Nevko-PSN-Kupa

Június 8-án, 11.30-kor Csizi Péter alpolgármester hivatalosan is megnyitotta az 1. Nevko-PSN-kupa elnevezésű programot, amelyen Pécs város önkormányzatának, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-nek és mintegy tucat pécsi vállalkozásnak köszönhetően a labdarúgó Európa-bajnokság valamennyi csoportmérkőzését, elő- és középdöntőjét, döntőjét óriás kivetítőn élőben közvetítik az Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ (Nevko) sportpályáin. Az összecsapások alatt a felnőtteket helyszínen melegkonyhát (kürtős kalács, langalló, eper, üdítő stb.) is működtető söröző, a gyerekeket a hétvégéken légvár várja.

Az Eb ideje alatt ugyanitt strandlabdarúgó-bajnokságot is szervez a PSN Zrt., az összecsapásokon a résztvevők Eb-résztvevő országok nevét viselik, a csoportmérkőzéseket pedig a kontinensviadallal megegyező párosításban játsszák le. A megnyitón Vári Attila, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó kiemelte, hogy nagyjából hatszáz tonna homokon bonyolítják le a strandfoci-bajnokságot, amelynek fődíja egy teljes garnitúra szerelés, emellett pedig három darab, a magyar Eb-játékvezetői ötös által dedikált labdát is kisorsolnak.  

Csizi Péter alpolgármester a sajtótájékoztató végén bejelentette, hogy az Európa-bajnoksággal nem ér véget Kertvárosban a sportos nyár, hiszen július 27-től folyamatosan közvetítik a XXX. Nyári Olimpiai Játékok sporteseményeit is a Nevelési Központban.Amik lesznek:

- sör, üdítő, eper, langalló, meleg konyha, kürtős kalács

- légvár

-óriáskivetítő

- jó hangulat

- strandfoci

… és még sok minden más!

 

Időpont: 2012. június 8 – július 01. (strandfoci mérkőzések: 17.00 és 17.30)

Helyszín: Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ sportpályái

 

Kapcsolódó videó
2012. június 10. 1. Strandlabdarúgó-bajnokság Kertvárosban
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán