Hírek

Újabb pécsi úszó utazhat Londonba

Úszás

2012. június 13.

Biczó Bence, Csonka Zsófia és Jakabos Zsuzsanna mellett immár egy negyedik pécsi sportoló is biztos résztvevője a XXX. Nyári Olimpiai Játékoknak.

Újabb pécsi úszó utazhat Londonba

A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. úszója, Financsek Gábor már korábban teljesítette a B-szintet, azonban csak az Európa-bajnokság után vált biztossá, hogy a világranglistán az előkelő harmadik helyen álló 4x100 méteres vegyes váltó tartalék tagjaként repülhet is Londonba.

Sántics Béla igazán elégedett lehet, hiszen két tanítványa is biztosan ott lesz a londoni ötkarikás játékokon, ezzel a Pécsi Sport Nonprofit történelmet ír, hiszen soha nem fordult még elő, hogy egy pécsi klubból három sportoló (Financsek Gábor mellett Biczó Bence és Csonka Zsófia is a PSN Zrt. színeiben versenyez) induljon az olimpián.

- Financsek Gábor a debreceni Európa-bajnokságon egyéni csúcsot úszott 50 mellen, ez az eredmény is jól mutatja, hogy sikeres felkészülésen vagyunk túl. Immár harmadszor készül egy olimpiára, most végre sikerült is neki, ami kétszer nem, hiszen kvalifikálta magát az Londonra. Gyakorlatilag úgy készül, mintha egyéniben indulna, a fordulókra azonban nagy hangsúlyt fektetünk, hiszen ha élesben is be kell szállnia, akkor mindennek tökéletesen kell működnie – mondta lapunknak Sántics Béla.

A PSN Zrt. 200 pillangón Európa-bajnoki ezüstérmes úszójához, Biczó Bencéhez kapcsolódó friss hír, hogy a Sportiskolák Országos Szövetségének pályázatán elnyerte a 2011 legjobb sportiskolás úszója címet. Egyre szorosabbá váló programját jelzi azonban, hogy az emlékplakettet nem tudta személyesen átvenni, hiszen a díjátadóval egyidőben kötelező doppingelőadáson kellett részt vennie.

Csonka Zsófia, a PSN Zrt. sportlövője ínhüvelygyulladását kezeli a napokban, amely szerencsére gyorsan javul.

- Állandó merevítőt kell hordanom, mert túlerőltettem a kezemet. Szerencsére a bajt okozó markolatot sikerült kicserélni az egyik pisztolyon, a másikat pedig már magam is meg tudom csinálni. Remélhetőleg ezentúl semmi nem akadályozza az olimpiai felkészülésemet – mondta a sportoló.

A PVSK futója, Bene Barnabás ugyan még nem szerzett kvótát Londonra, azonban nagyon bízik abban, hogy versenyzőként utazhat majd Angliába.

- 1500 méteren szeretnék kvótát szerezni, most is éppen versenyidőszakom van. Spanyolországban vettem részt az év elején egy nyolc hétig tartó edzőtáborban, aztán május közepétől elkezdődtek a szintteljesítési versenyek. 3 perc 38 másodperc a szint, ehhez nagyjából két másodpercet kell javulnom, bízom benne, hogy ezt tudom is teljesíteni. Először a június végi, helsinki Európa-bajnokságra szeretnék kijutni, ott pedig akár kvótát is szerezhetek. Jó formában vagyok, a versenyektől függ, hogy összejön-e a kvalifikáció július 8-ig.

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. április 14.

Elhunyt Lindenlaub Roland

Lövészet 2021. április 13.

EB válogatón nyert bronzérmet Csonka Zsófia

2021. április 12.

Aktuális heti versenyek