Hírek

Átlövőt és kapust tesztelnek a kézisek

Kézilabda

2012. június 27.

Június 26-án, kedden sajtótájékoztatón foglalta össze az NB I-es férfi kézilabdacsapatot működtető Pécsi Kézilabda Kft. vezetősége a 2011/2012-es idény tapasztalatait, emellett bemutatták az új vezetőedzőt, Koleszár Györgyöt is.

Átlövőt és kapust tesztelnek a kézisek

A sajtótájékoztató elején Nagy Zsolt ügyvezető bravúrosnak nevezte a VarioAutó Pécs KC előző idénybeli szereplését, kiemelte, hogy a nehéz indulást követően megmutatta a csapat, hogy többre hivatott a sokak által biztosnak hitt kiesésnél.

A juniorok tavalyi edzője, Koleszár György korábban évekig dolgozott az élvonalban női és férfi együtteseknél egyaránt, így megfelelő tapasztalattal rendelkező tréner veszi át a csapatot Németh Attilától.

- Jó érzéssel fogadtam a vezetőség felkérését, hiszen egy ambíciózus együttes vezetőedzője leszek. Az elmúlt szezonban a bennmaradást kiharcoló gárda magja együtt marad, emellett hét-nyolc nagyon tehetséges fiatal is csatlakozik a kerethez. Önerőből kell fejlődnünk, az utánpótlás korosztály egy kincs, amelyet ki kell használni. Az egyik kapusunk, Hudák Henrik pótlásáról kell még gondoskodnunk, a helyére már vannak jelentkezők. Emellett egy szerb balkezes átlövőt is tesztelünk, aki Spanyolországban is játszott, szeretném edzéseken megnézni – mondta a vezetőedző.

Július 16-án kezdi meg a felkészülést a csapat, addig mindenki a kiadott edzésterv alapján egyénileg készül. Augusztus közepe felé a tréner szerint kialakul a teljes keret, amelyre szeptembertől komoly feladat vár, hiszen az ősz első hónapjában húsz nap alatt öt meccsen kell pályára lépnie a kézilabdázóknak.

- Sűrű lesz az ősz, amely fontos kérdésekre fog választ adni, hiszen már ekkor nagyjából el fog dőlni a helyünk a tabellán. Ez lesz a legfiatalabb csapat a mezőnyben, de ezt nem tartom tragédiának, hiszen az idősebb, rutinosabb játékosokat a sportot nagyon szerető fiatalabb társaik jól kiegészítik. Azt gondolom, hogy a fő célunk az lehet szeptembertől, hogy visszaszerezzük a tekintélyünket Pécsett és a jó, eredményes, szép játékkal minél több embert csalogassunk ki a sportcsarnokba – tekintett a jövőbe Koleszár.

Moór Eszter, az önkormányzat Népjóléti és Sportbizottságának elnöke szerencsésnek tartja magát, hiszen a kézilabdázók idegenbeli mérkőzésein is ott lehetett.

- Nagyon nagy eredménynek tartom és jó érzéssel töltött el, amikor vastapssal fogadták a pécsi csapatot idegenben. Azt gondolom, hogy az utánpótlás korosztályú játékosokkal kiegészülve a tisztes helytállás a cél a következő bajnoki idényben. Pécs városa és a pécsi gyermekek érdekében is fontos, hogy minél több fiatal kapcsolódjon be a kézilabdába.

Az NB I-ben maradt kézisek augusztus 11-én, Orosházán lépnek pályára egy nemzetközi tornán, emellett valószínű, hogy a Csurgóval és a környékbeli NB-s együttesekkel is megmérkőzik edzőmeccsen a Pécs a bajnokság elejéig.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán