Hírek

Finálé a strandfocikupán is

Labdarúgás

2012. június 28.

Ajándéksorsolás, Smart-sport kampány az Eb-döntő alatt

Finálé a strandfocikupán is

Csehország biztos résztvevője az 1. Nevkó-PSN-kupa döntőjének, az orosz – francia elődöntők eredményeit e sorok írásakor még nem ismerhetjük, az eddig lejátszott mérkőzések a „civilben” is strandfocizó szigetvári „csehek”, illetve a pécsi kispályás bajnokság Szuperligájában edződő „orosz” Duplex Rota párharcát vetítik előre az 1. Nevkó-PSN-kupa kertvárosi strandlabdarúgó-bajnokság vasárnapi fináléjában. Amely után, már az óriáskivetítőn futó „igazi” Eb-döntő szünetében díjátadással és (a nézők között is!) ajándéksorsolással, illetve a Samsung Smart Sport a Gyerekekért fáklyás akciójával zárul a strandfocikupa.

A csoportkör után hasonlóan izgalmas negyeddöntők során alakult ki végül az ANK-sportegységben zajló strandfocikupa legjobb négy gárdájának párosítása, amelyen továbbra is papírforma-eredmények születtek. Az elődöntők erőviszonyai hasonlót ígérnek, így egészen biztos, hogy a július elsejei bronzmeccsre (17:45), illetve döntőre (18:30) a legjobb és legfelkészültebb gárdák érnek oda – azaz a közönség remek meccseknek lehet szemtanúja.

A vasárnap este azonban immár nemcsak a fociról szól majd, hiszen a tornagyőzteseknek járó díja mellett több ajándék is gazdára talál. Így a szurkolók, illetve támogatók is reménykedhetnek egy-egy dedikált Eb-labdában, amelyet az esti Eb-döntő szünetében, az óriáskivetítőnél sorsol ki a rendező PSN Zrt.

Ugyancsak színesítheti a programot, hogy már délután megérkezik az ANK-hoz a Samsung Smart-fáklya és Hope Relay-karaván. A koreai számítástechnikai óriás ezen az egész Európát érintő Smart sport a gyerekekért kampányát igyekszik – az információk mellett apró ajándékokkal is népszerűsíti… A kampány célja, hogy a felnőtt lakosság is példát mutasson a gyermekeknek és szabadidős sporttevékenységek révén népszerűsítse a sportot. A Samsung külön e célra fejlesztett egy alkalmazást, amellyel az azt letöltő felhasználók nyomon követhetik sportteljesítményüket. A cél az alkalmazás segítségével összegyűjteni egymillió Smart-kilométert Magyarország számára. Az akció végén a Samsung az országban összesen száz-, Pécsnek ötmillió forint értékű műszaki cikket adományoz.

 

A strandfocikupa góllövőlistájának élcsoportja az első elődöntő után: 

1. Török (Csehország) 19

2. Suba (Oroszország) 18

3. Rack (Csehország) 10

4. Szávai (Portugália) 8

Osváth (Csehország) 8

5. Papp (Írország) 7

Teszárik Z. (Franciaország) 7Korábban írtuk:

Smart Sport a Gyermekekért

A Samsung 5 millió forint összértékű adománnyal segíti Pécs gyermeksportját

 

A Samsung Electronics Magyar Zrt., az Olimpiai mozgalom kiemelt támogatója bejelentette, hogy ’Smart Sport a Gyermekekért’ elnevezéssel kampányt indít a helyi gyermeksport támogatása érdekében. A 2012. június 1. és augusztus 12. között zajló program keretében a vállalat országszerte 100 millió forint összértékű Samsung terméket adományoz a magyarországi gyermeksport-szervezetek számára.

 

A Samsung kiemelten nagy hangsúlyt fektet a sport támogatására, hiszen a gyermeksport a jövő sportsikereinek záloga, és ehhez a Samsung aktívan kíván hozzájárulni. A cég által meghirdetett nemzetközi Hope Relay program magyarországi hívószava a ’Smart Sport a Gyermekekért’.

 

A kampány keretein belül a Samsung Electronics Magyar Zrt. 100 millió forint összértékű Samsung terméket adományoz a magyarországi gyermeksport-szervezetek számára. Budapesten a Magyar Olimpiai Bizottság, az ország megyeszékhelyein a polgármesterek kapták a felkérést, hogy hozzáértésükkel segítsenek megtalálni azon gyermeksport szervezeteket, amelyek a leghatékonyabban tudják felhasználni a Samsung készülékeket. Minden megyeszékhely 5-5 millió forint értékű termékadománnyal támogathatja a helyi szervezeteket, míg Budapesten 10 millió forintos támogatást osztanak szét.

 

A ’Smart Sport a Gyermekekért’ program azonban nem csak az adakozásról szól. A kampány célja, hogy a felnőtt lakosság is példát mutasson a gyermekeknek és szabadidős sporttevékenységek révén népszerűsítse a sportot. A Samsung külön e célra fejlesztett egy alkalmazást, amellyel az azt letöltő felhasználók nyomon követhetik sportteljesítményüket és egyúttal hozzájárulhatnak ahhoz, hogy jó példát mutassanak a fiataloknak. A cél az alkalmazás segítségével összegyűjteni az 1 millió SMART kilométert Magyarország számára.

 

Az Android, iOS és Bada okostelefonkra ingyenesen elérhető Smart Sport alkalmazás a GPS koordináták alapján számolja a felhasználó mozgás közben megtett kilométereit. A felhasználók profiloldalán tárolt adatok megoszthatóak a Facebook közösségi oldalon, ahol további interaktív elemek várják a rajongókat: többek között buzdító üzeneteket készíthetnek és küldhetnek a játékban résztvevő ismerőseiknek. A program közösségi erejét erősítendő a résztvevők csapatokat is alkothatnak, így mérve össze erejüket, kitartásukat, teljesítményüket másokéival. A játékszabályok szerint naponta maximum 42 kilométer tehető meg, legfeljebb 40km/h-s sebességgel.

 

A program szerdai, pécsi sajtótájékoztatóján a Samsung képviselői mellett részt vett Csizi Péter sportért felelős alpolgármester és Vári Attila, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója. Előbbi a város nevében megköszönve az adományt, méltatta a Samsung szerepvállalását a jövő nemzedékek egészséges életmódra nevelésében. Hangsúlyozva egyben, hogy e nemes feladatból az önkormányzat is, amint eddig, a jövőben is maximálisan kiveszi a részét.

Csizi Péter bejelentette ugyanakkor, hogy az adományozottak körének pontos felmérésére, illetve az adományozás pécsi koordinálására a PSN Zrt.-t – úgy is, mint a legnagyobb utánpótlás-sportolói létszámmal rendelkező helyi sportszervezetet - kérte föl az önkormányzat.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán