Hírek

Három pécsi arany a Győrkőc Olimpiáról

Kézilabda

2012. július 12.

Három aranyéremmel, egy ezüsttel és két bronzzal büszkélkedhet a IV. Nemzetközi Győrkőc Olimpián résztvevő huszonnégy fős pécsi csapat.

Három pécsi arany a Győrkőc Olimpiáról
A győri tornán a kilenc és tizenegy év közötti gyermekek vehettek részt, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. a Rátgéber Kosárlabda Akadémiával együttműködve egy streetballcsapatot, saját utánpótlás kézilabda-együttesét és kilenc úszót indított a versenyen. 

Az immár negyedik alkalommal megrendezett versenyen a házigazda Győr mellett két testvérvárosa (a lengyel Poznan és a német Erfurt), Tatabánya, Pápa és a baranyai együttes mérette meg magát több sportágban. A Rátgéber Akadémiával együttműködve a PSN Zrt. négyfős streetball-csapatot (Pifkó Petra, Pénzes Kíra, Vad Bence, Szentpáli Bence) indított. Szentpáli Gergő edző ugyan keményebb ellenfelekre számított, de nagyon örül, hogy együttese megszerezte az aranyérmet.

A PSN Zrt. kézilabdázói szoros, küzdelmes mérkőzésen maradtak alul a Győrrel szemben az első mérkőzésen, ezt követően egy nagyarányú győzelem (a legkisebbek is lőttek gólt) és egy vereség volt a mérleg, ezzel a bronzmérkőzésig jutottak, amelyen fölényes győzelmet arattak Székely Katalin tanítványai.

A pécsiek úszásban is indultak, Aubrecht Rebeka 50 méter gyorsúszásban aranyérmet szerzett, ugyanebben a számban Kovács Fanni harmadikként csapott célba. A lányok (kiegészülve Sztázics Angyalkával és Schmidt Barbarával) a 4x50 méteres gyorsváltóban is győzedelmeskedtek, ezzel a pécsi lányok érdemelték ki a legeredményesebb csapat címet is. A fiúk váltója (Holczer Miklós, Kovács Adrián, Domján Dominik, Palatinus Erik) második lett Győrben.

Kégaléria: http://psnzrt.hu/kepgaleriak.php

Kapcsolódó galéria
2012. július 12. Győrkőc Olimpia
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán