Hírek

Újabb tornára csábít az ANK-ban a homok

Labdarúgás

2012. július 14.

Folytatódik a kupa, az olimpia alatt gyerekfocit és strandröplabdát is szervez az ANK-homokpályán a PSN, amelyre jelentkező csapatokat várunk.

Újabb tornára csábít az ANK-ban a homok
Az olimpia alatt sem marad igazi saját nyári sportesemény nélkül Kertváros: a PSN Zrt. az ötkarikás játékok idején a 2. Nevkó-PSN-kupa kertvárosi strandlabdarúgó- és strandröplabda-bajnokságra vár újabb csapatokat. Fociban a felnőttek mellett 8-12 éves gyerek-, egy egész napos külön tornára pedig strandröplabda-csapatokat is.

A labdarúgó Eb- sikerére tekintettel az olimpia alatt is hasonló rendszerű játékot szervez a PSN Zrt. Erre máris benevezett a korábbi csapatok egy része, de további, akár csak e kupára összeálló együttesek jelentkezését is várják. A lebonyolítás az Eb-éhez hasonló lesz, vagyis ezúttal az olimpiára kijutott csapatok „nevében” lehet nevezni. A játékidő a csoportkörben 2x12 perc, a szabályok ismét igazodnak a hivatalos strandfoci-szabályokhoz. A nevezési díj ugyancsak csapatonként 10 000 forint, a győztes csapat nyereménye pedig egy értékes mezgarnitúra lesz. Érdemes időben jelentkezni, mert az országok több mint fele már elkelt, a csapatnevek pedig érkezési sorrendben foglalhatóak le.

További érdekesség, hogy a „profik” mellett ezúttal a legkisebbeket is igyekeznek bevonni a játékba, ezért részben kapcsolódnak az MLSZ grundfoci-programjához, ez két teljes játéknapot jelent a homokban. Másrészt augusztus 3-4-ére még egy külön gyerektornát is szerveznek.
A foci mellett a strandröplabda kedvelőit is várjuk, az ugyancsak ANK-sportegységben kialakítandó homokos pályán a létszámtól függ, hogy milyen rendszerben fut majd az augusztus 6-ára, egész naposra tervezett kupa (erre a nevezési díj 2000 Ft/csapat, és a helyezettek ugyancsak sportszereket kapnak).

Bővebb infó:

labdarúgás: Ábrahám Attila (varkoistadion@psnzrt.hu, tel.: 20/234-6440);

röplabda: Pap Csaba (szabadidosport@psnzrt.hu

 

 

KORÁBBAN ÍRTUK:

 

Röplabdával bővül a kertvárosi strandfoci

Cseh győzelem a homokban - Folytatódik a kupa, az olimpia alatt gyerekfocit és strandröplabdát is szervez az ANK-homokpályán a PSN, amelyre  jelentkező csapatokat várunk. 

Nagy sikerrel zárult a Csizi Péter sportért felelős alpolgármester kezdeményezésére a déli városrészbe hozott 1. Nevkó-PSN-kupa kertvárosi strandlabdarúgó-bajnokság és szurkolói parti, amelyen a papírforma-győzelmet a szigetvári „cseh” strandfocisták szerezték meg. A PSN Zrt. a kupa, illetve az óriáskivetítő előtti szabadtéri söröző népszerűsége nyomán az olimpia alatt is megszervezi a játékot. Mi több, külön gyerekfocival és (kellő számú jelentkező esetén) strandröplabdával kiegészítve

Már az esti spanyol – olasz Eb-döntőre is hangoltak vasárnap délután az 1. Nevkó-PSN-kupa kertvárosi strandlabdarúgó-bajnokság finalistái. Akik dupláztak is, hiszen a lengyel-ukrántól eltérően az ANK homokpályáján a bronzmeccset is lejátszották. A döntő végül nem hozott meglepetést a szigetvári „cseh” strandfocisták magabiztosan nyerték a tornát.

Előbb Svédország és Franciaország találkozott egymással a bronzmérkőzésen. A svédek kezdtek jobban, megszerezték a vezetést, ám Franciaország fordított és nem is engedte ki a kezéből a győzelmet, Kósa (4), Gász, Poór, illetve Györki (5) Ábrahám A., Horváth M. találataival 7-6-ra diadalmaskodott.

A fináléban Oroszországnak nem sikerült a visszavágás a csoportkörben elszenvedett vereségért, Csehország magabiztosan, százszázalékos teljesítménnyel szerezte meg az aranyérmet. Csehország – Oroszország 11-2. Gólszerzők: Török (4), Varga (2), Miczek (2), Rack, Vass, Osváth, illetve Somogyi, Horváth G.

A győztes egy teljes garnitúra szereléssel, az ezüstérmes három, a 3. helyezett két, de még a bronzmeccs vesztese is egy labdával gazdagodott.A gólkirályi címet Török Sándor (Csehország) szerezte meg 23 találattal; díjat kapott még a legjobb kapus, a „francia” Hesz Ádám is, amelyeket Csizi Péter alpolgármester és Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója adott át. Ábrahám Attila főszervező közreműködésével kisorsoltak még három, Kassai Viktor által dedikált Eb-labdát is: az egyiket a résztvevők között, ezt Görögország nyerte, a másik kettőt a főtámogatók közül a Mecsek Füszért, a nézők közül pedig Papp Csaba vehette át.

A góllövőlista végeredménye


23 gólos: Török (Csehország)

21 gólos: Suba (Oroszország)
11 gólos: Rack (Csehország)
9 gólos: Kósa (Svédország), Osváth (Csehország)
8 gólos: Szávai (Portugália), Ábrahám A. (Franciaország), Horváth G. (Oroszország)
7 gólos: Papp (Írország), Teszárik Z. (Franciaország), Varga (Csehország)
6 gólos: Fiegler (Anglia), Tóth (Németország), Bozó (Oroszország), Dávid (Oroszország)
5 gólos: Németh L. (Portugália), Györki (Franciaország), Gász (Svédország), Miczek (Csehország)
4 gólos: Petricsevics (Olaszország), Pichler (Olaszország), Szebényi (Olaszország), Kaszás (Németország), Ábrahám P. (Franciaország), Somogyi L. (Oroszország)

3 gólos: Benkő (Hollandia), Pintér (Írország), Márton (Németország), Molnár (Spanyolország), Kapes (Írország), Váradi (Lengyelország), Erdei (Svédország), Németh B. (Portugália), Schmidt (Horvátország), Mang L. (Horvátország), Luczek (Csehország)

 

Foci a legkisebbeknek, játék a háló fölött is

 

A torna sikerére tekintettel az olimpia alatt is hasonló rendszerű játékot szervez a PSN Zrt. Erre máris benevezett a korábbi csapatok egy része, de további, akár csak e kupára összeálló együttesek jelentkezését is várjuk.

A lebonyolítás az Eb-éhez hasonló lesz, vagyis ezúttal az olimpiára kijutott csapatok „nevében” lehet nevezni. A találkozók játékideje a csoportkörben 2x12 perc, a szabályok ismét igazodnak a hivatalos strandfoci-szabályokhoz. A nevezési díj ugyancsak csapatonként 10 000 forint, a győztes nyereménye pedig egy értékes mezgarnitúra lesz.

Érdemes időben jelentkezni, mert több ország már elkelt, a csapatnevek pedig érkezési sorrendben foglalhatóak le.

A nevezési határidő: 2012. július 15.

Az olimpiai labdarúgótorna csoportmeccsei július 26-től augusztus 2-ig tartanak, az egyenes kieséses szakasz augusztus 4-én kezdődik, a döntőt 11-én játsszák.

A négy csoport.

A-csoport: Nagy-Britannia, Szenegál, Egyesült Arab Emírségek.

B-csoport: Mexikó, Dél-Korea, Gabon, Svájc.

C-csoport: Brazília, Egyiptom, Fehéroroszország, Új-Zéland.

D-csoport: Spanyolország, Japán, Honduras, Mexikó.

 

További érdekesség, hogy a „profik” mellett ezúttal a legkisebbeket is igyekszünk bevonni a játékba, ezért nekik egy külön gyerektornát is szervezünk.

A foci mellett pedig a strandröplabda kedvelőit is várjuk, az ANK-sportegységben kialakított másik homokos pályán a létszámtól függ, hogy milyen rendszerben fut majd a kupa.

Bővebb infó:

a fociról Ábrahám Attilánál (varkoistadion@psnzrt.hu, tel.: 20/234-6440),

a röplabdáról Pap Csabánál (szabadidosport@psnzrt.hu, 20/235-2710). 

 

Korábban írtuk:

 

Strandfociban a csehek nyertek

 

Az Eb ideje alatt a Nevelési Központban strandlabdarúgó-bajnokságot szervezett a PSN Zrt., az összecsapásokon a résztvevők Eb-résztvevő országok nevét viselték, a csoportmérkőzéseket pedig a kontinensviadallal megegyező párosításban játszották le.

Már az esti spanyol – olasz Eb-döntőre is hangoltak vasárnap délután az 1. Nevkó-PSN-kupa kertvárosi strandlabdarúgó-bajnokság finalistái. Akik dupláztak is, hiszen a lengyel-ukrántól eltérően az ANK homokpályáján a bronzmeccset is lejátszották. A döntő végül nem hozott meglepetést a szigetvári „cseh” strandfocisták magabiztosan nyerték a tornát. Az értékes díjakat már az esti Eb-meccs szünetében, a pálya melletti óriáskivetítő népes közönség előtt vehették át a legjobbak.

 
Svédország és Franciaország találkozott egymással az 1. Nevkó-PSN-kupa bronzmérkőzésén. A svédek kezdtek jobban, megszerezték a vezetést, ám Franciaország fordított és nem is engedte ki a kezéből a győzelmet. A szépszámú nézősereg szórakoztató és izgalmas meccset láthatott.

 

Svédország – Franciaország 6-7
Gólszerzők: Kósa (4), Gász, Poór, illetve Györki (5) Ábrahám A., Horváth M.

 

Sima cseh győzelem a döntőben

 

Oroszországnak nem sikerült a visszavágás a csoportkörben elszenvedett vereségért, Csehország magabiztosan, százszázalékos teljesítménnyel szerezte meg az első kertvárosi strandfocikupa aranyérmét. A győztes egy teljes garnitúra szereléssel, az ezüstérmes három, a 3. helyezett két, de még a bronzmeccs vesztese is egy labdával gazdagodott.

A gólkirályi címet Török Sándor (Csehország) szerezte meg 23 találattal; díjat kapott még a legjobb kapus, a „francia” Hesz Ádám is, amelyeket Csizi Péter alpolgármester és Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója adott át. Ábrahám Attila főszervező, a Várkői-stadion létesítményvezetője közreműködésével kisorsoltak még három darab, Kassai Viktor által dedikált Eb-labdát is: az egyiket a résztvevők között, ezt Görögország nyerte, míg a másik kettőt a főtámogatók közül a Mecsek Füszért, a nézők közül pedig Papp Csaba vehette át.

 

Csehország – Oroszország 11-2
Gólszerzők: Török (4), Varga (2), Miczek (2), Rack, Vass, Osváth, illetve Somogyi, Horváth G.

 

A góllövőlista végeredménye
23 gólos: Török (Csehország)

21 gólos: Suba (Oroszország)
11 gólos: Rack (Csehország)
9 gólos: Kósa (Svédország), Osváth (Csehország)
8 gólos: Szávai (Portugália), Ábrahám A. (Franciaország), Horváth G. (Oroszország)
7 gólos: Papp (Írország), Teszárik Z. (Franciaország), Varga (Csehország)
6 gólos: Fiegler (Anglia), Tóth (Németország), Bozó (Oroszország), Dávid (Oroszország)
5 gólos: Németh L. (Portugália), Györki (Franciaország), Gász (Svédország), Miczek (Csehország)
4 gólos: Petricsevics (Olaszország), Pichler (Olaszország), Szebényi (Olaszország), Kaszás (Németország), Ábrahám P. (Franciaország), Somogyi L. (Oroszország)

3 gólos: Benkő (Hollandia), Pintér (Írország), Márton (Németország), Molnár (Spanyolország), Kapes (Írország), Váradi (Lengyelország), Erdei (Svédország), Németh B. (Portugália), Schmidt (Horvátország), Mang L. (Horvátország), Luczek (Csehország)A döntőben vágna vissza Oroszország a „cseheknek”

 

Csehország mellett a második elődöntőből Oroszország jutott az 1. Nevkó-PSN-kupa döntőjébe (július 1, 18.30), miután legyőzték Franciaország csapatát. A csoportmérkőzések alkalmával egyszer már találkozott egymással a két együttes, akkor Csehország bizonyult jobbnak, így az „oroszok” a fináléban vághatnak vissza a csoportkörben elszenvedett vereségért.  A bronzmérkőzésen is ismétli magát a történelem, hiszen Franciaország és Svédország küzd majd meg egymással a harmadik helyért vasárnap 17.45-kor, a két együttes a D-csoportban már megmérkőzött egymással, akkor a „franciák” diadalmaskodtak.

Nagy harc várható a gólkirályi címért is, ugyanis a két döntős egy-egy játékosa (Suba és Török) között mindössze két gólnyi a különbség.

 

Második elődöntő (június 28.):

Oroszország - Franciaország 10-3

Gólszerzők: Horváth G. (4), Suba (3), Bozó, Dávid, Molnár Á. illetve Ábrahám A (2), Ábrahám P.

Góllövőlista:
1. Suba (Oroszország) 21 
2. Török (Csehország) 19
3. Rack (Csehország) 10
4. Szávai (Portugália) 8
Osváth (Csehország) 8
5. Papp (Írország) 7
Teszárik Z. (Franciaország) 7
Horváth G. (Oroszország) 7
Ábrahám A. (Franciaország) 7
6. Fiegler (Anglia) 6
Tóth (Németország) 6
Bozó (Oroszország) 6
Dávid (Oroszország) 6
7. Németh L. (Portugália) 5
Varga (Csehország) 5
Kósa (Svédország) 5
8. Petricsevics (Olaszország) 4
Pichler (Olaszország) 4
Szebényi (Olaszország) 4
Kaszás (Németország) 4
Gász (Svédország) 4
Ábrahám P. (Franciaország) 4
9.Benkő (Hollandia) 3
Pintér (Írország) 3
Márton (Németország) 3
Molnár (Spanyolország) 3
Kapes (Írország) 3
Váradi (Lengyelország) 3
Miczek (Csehország) 3
Erdei (Svédország) 3
Németh B. (Portugália) 
Somogyi L. (Oroszország) 3
Schmidt (Horvátország) 3
Mang L. (Horvátország) 3
Luczek (Csehország) 3
Hibátlanul döntős Csehország

 

Szerda este eldőlt, hogy ki lesz az egyik résztvevője az 1. Nevkó-PSN-kupa vasárnapi döntőjének (18.30). Csehország nagy gólkülönbséggel győzte le az eddig kiváló teljesítményt nyújtó "svéd" labdarúgókat, akik az "igazi" Európa-bajnoksággal ellentétben, a második elődöntő győztesével vasárnap 17.45-kor megmérkőznek a bronzéremért.

 

Első elődöntő (június 27.)

 

Csehország - Svédország 13-3

 

Gólszerzők: Török (5), Luczek (3), Rack 2), Osváth (2), Varga illetve Kósa (2), Cseh

 

Góllövőlista:

1. Török (Csehország) 19

2. Suba (Oroszország) 18

3. Rack (Csehország) 10

4. Szávai (Portugália) 8

Osváth (Csehország) 8

5. Papp (Írország) 7

Teszárik Z. (Franciaország) 7

6. Fiegler (Anglia) 6

Tóth (Németország) 6

7. Bozó (Oroszország) 5

Németh L. (Portugália) 5

Dávid (Oroszország) 5

Ábrahám A. (Franciaország) 5

Varga (Csehország) 5

Kósa (Svédország) 5

8. Petricsevics (Olaszország) 4

Pichler (Olaszország) 4

Szebényi (Olaszország) 4

Kaszás (Németország) 4

Gász (Svédország) 4

9. Ábrahám P. (Franciaország) 3

Benkő (Hollandia) 3

Pintér (Írország) 3

Márton (Németország) 3

Molnár (Spanyolország) 3

Kapes (Írország) 3

Váradi (Lengyelország) 3

Miczek (Csehország) 3

Erdei (Svédország) 3

Németh B. (Portugália)

Horváth G. (Oroszország) 3

Somogyi L. (Oroszország) 3

Schmidt (Horvátország) 3

Mang L. (Horvátország) 3

Luczek (Csehország) 3


A további menetrend

A kupa ezzel ugyancsak az elődöntőkhöz érkezett. A további program:

1. elődöntő
Június 27., szerda, 18:30: Csehország - Svédország

2. elődöntő
Június 28., csütörtök, 18:30: Oroszország - Franciaország

A helyosztók időpontjai:

A 3-4. helyért: július 1., vasárnap, 17:45
Döntő: július 1., 18:30

A strandfocikupa díjait vasárnap este, az "igazi" Eb-döntő szünetében, az óriáskivetítőnél adjuk át.Százszázalékos teljesítménnyel jutott be az elődöntőbe Franciaország

Az 1. Nevkó-PSN-kupa kertvárosi strandlabdarúgó-bajnokság utolsó negyeddöntőjében Franciaország vasárnap legyőzte Horvátországot, így utolsóként ő jutott az elődöntőbe, ahol Oroszországgal találkozik majd.

4. negyeddöntő
Franciaország
  – Horvátország 8-5

Gólszerzők:
Teszárik Z. (2), Ábrahám A. (2), Ábrahám P. (2), Hesz Á. (2), illetve Mang L. (2), Schmidt, Horváth K., Koronics E.

Góllövőlista:
1. Suba (Oroszország) 18
2. Török (Csehország) 14
3. Szávai (Portugália) 8
   Rack (Csehország) 8
4. Papp (Írország) 7
    Teszárik Z. (Franciaország) 7
5. Fiegler (Anglia) 6
   Tóth (Németország) 6
   Osváth (Csehország) 6
6. Bozó (Oroszország) 5
    Németh L. (Portugália) 5
    Dávid (Oroszország) 5
    Ábrahám A. (Franciaország) 5
7. Varga (Csehország) 4
   Petricsevics (Olaszország) 4
   Pichler (Olaszország) 4
   Szebényi (Olaszország) 4
   Kaszás (Németország) 4
   Gász (Svédország) 4
8. Ábrahám P. (Franciaország) 3
   Benkő (Hollandia) 3
   Pintér (Írország) 3
   Márton (Németország) 3  
   Molnár (Spanyolország) 3
   Kapes (Írország) 3
   Váradi (Lengyelország) 3
   Miczek (Csehország) 3
   Kósa (Svédország) 3
   Erdei (Svédország) 3
   Németh B. (Portugália)
   Horváth G. (Oroszország) 3
   Somogyi L. (Oroszország) 3
   Schmidt (Horvátország) 3
   Mang L. (Horvátország) 3
Nagyszerű egyéni teljesítménnyel jutott tovább Oroszország

Oroszország fölényesen győzött az eddig veretlen Portugália ellen és várja ellenfelét a döntőbe jutásért.

Portugália
  – Oroszország 6-16

Gólszerzők:
Németh L (3), Horváth B., Feidl, Pető, illetve Suba (8), Somogyi L. (3), Dávid (3), Horváth G. (2).

Góllövőlista:
1. Suba (Oroszország) 18
2. Török (Csehország) 14
3. Szávai (Portugália) 8
   Rack (Csehország) 8
4. Papp (Írország) 7
5. Fiegler (Anglia) 6
   Tóth (Németország) 6
   Osváth (Csehország) 6
6. Bozó (Oroszország) 5
   Teszárik Z. (Franciaország) 5
   Németh L. (Portugália) 5
   Dávid (Oroszország) 5
7. Varga (Csehország) 4
   Petricsevics (Olaszország) 4
   Pichler (Olaszország) 4
   Szebényi (Olaszország) 4
   Kaszás (Németország) 4
   Gász (Svédország) 4
8. Ábrahám A. (Franciaország) 3
   Benkő (Hollandia) 3
   Pintér (Írország) 3
   Márton (Németország) 3  
   Molnár (Spanyolország) 3
   Kapes (Írország) 3
   Váradi (Lengyelország) 3
   Miczek (Csehország) 3
   Kósa (Svédország) 3
   Erdei (Svédország) 3
   Németh B. (Portugália)
   Horváth G. (Oroszország) 3
   Somogyi L. (Oroszország) 3

Svédország a négy között

Miután pénteken, izgalmas mérkőzésen legyőzte Olaszországot, Svédország jutott az elődöntőbe. A svédek ellenfele Csehország lesz június 27-én szerdán 18:30-kor.

OlaszországSvédország 3-6

Gólszerzők:
Szebényi (2), Hummer, illetve Gász (2), Somogyi A., Erdei, Kósa, Cseh.


Gólgazdag győzelem az első negyeddöntőn

Az egyenes kieséses szakasz nyitányán Csehország magabiztosan győzött Németország ellen és elfoglalta helyét a legjobb négy csapata között az 1. Nevkó-PSN-kupa kertvárosi strandlabdarúgó-bajnokságon.

Csehország – Németország 14-5
Gólszerzők:
Török (6), Osváth (4), Rack (3), Miczek, illetve Ursprung (2), Tóth, Kaszás, Vér

Góllövőlista:
1. Török (Csehország) 14
2. Suba (Oroszország) 10
3. Szávai (Portugália) 8
   Rack (Csehország) 8
4. Papp (Írország) 7
5. Fiegler (Anglia) 6
   Tóth (Németország) 6
   Osváth (Csehország) 6
6. Bozó (Oroszország) 5
   Teszárik Z. (Franciaország) 5
7. Németh (Portugália) 4
   Varga (Csehország) 4
   Petricsevics (Olaszország) 4
   Pichler (Olaszország) 4
   Kaszás (Németország) 4
8. Ábrahám A. (Franciaország) 3
   Benkő (Hollandia) 3
   Pintér (Írország) 3
   Márton (Németország) 3  
   Molnár (Spanyolország) 3
   Kapes (Írország) 3
   Váradi (Lengyelország) 3
   Miczek (Csehország) 3
   Ursprung (Németország) 3

A negyeddöntők párosítása:

Június 21. (csütörtök) 18:30: Csehország - Németország

Június 22. (péntek) 18:30: Olaszország - Svédország

Június 23. (szombat) 18:30: Portugália - Oroszország

Június 24. (vasárnap) 18:30: Horvátország - Franciaország


A negyeddöntők, elődöntők és a döntő lebonyolítása a következő módon történik:

A mérkőzések játékideje 3x12 perc. Ha a rendes játékidő végén döntetlen az eredmény, 2x5 perc hosszabbítás; ha akkor sem születik döntés, büntetők következnek, utóbbi addig, amíg valamelyik csapat nem hibázik. A mérkőzések ebben a szakaszban mindig 18:30-kor kezdődnek.


Emlékplakett a kiesetteknek is

A csoportkörben kiesett csapatokat június 21-én, csütörtökön várjuk a rendezői sátorba az emlékplakettek átvételéért.

A kiesett csapatok:

Lengyelország
Görögország
Hollandia
Dánia
Spanyolország
Írország
Anglia
UkrajnaA csoportok eredményei:                                                                                                

A-csoport

1. forduló (06.08.)

                   Lengyelország - Görögország 3-2

Gólszerzők: Gerebitz, Kreiner, Németh II.   illetve    Hegedűs, Görög


                   Oroszország - Csehország 3-6

Gólszerzők: Suba (2), Harcos   illetve   Török (2), Miczek, Varga, Ferincz, Rack

A bajnokság állása az első forduló után:

                     1. Csehország           3 pont
                     2. Lengyelország      3 pont
                     3. Görögország         0 pont
                     4. Oroszország          0 pont

 

2. forduló (06.12.)

                   Görögország - Csehország  2-10

Gólszerzők: Hegedűs, Lőrincz   illetve   Varga (3), Török (3), Szedeli, Miczek, Rack, Osváth

                   Lengyelország - Oroszország 1-6

Gólszerzők: Kreiner   illetve Dávid (3), Sebők (2), Suba

A bajnokság állása a második forduló után:

                    1. Csehország          6 pont

                    2. Oroszország        3 pont

                    3. Lengyelország     3 pont

                    4. Görögország        0 pont

3. forduló (06.16.)

Csehország - Lengyelország 7-6

Gólszerzők: Rack (3), Török (3), Osváth illetve Váradi (3), Németh, Gerebitz, Jäger

Görögország - Oroszország 1-11

Gólszerzők: Hermann illetve Suba (5), Bozó (5), Horváth

 

Az A-csoport végeredménye:

 

1. Csehország                9 pont

2. Oroszország               6 pont

3. Lengyelország           3 pont

4. Görögország              0 pont

 

 

B-csoport

1.  forduló (06.09.)

                  Hollandia - Dánia 4-1

Gólszerzők: Benkő (2), Berta, Antal   illetve   Sipos

                  Németország - Portugália 3-5

Gólszerzők: Tóth, Márton, Gyetvai   illetve    Szávai (3), Németh L., Németh B.

A bajnokság állása az első forduló után:


                   1. Hollandia         3 pont
                   2. Portugália        3 pont
                   3. Németország   0 pont
                   4. Dánia               0 pont

 

2. forduló (06.13.)

 

                   Dánia - Portugália 2-6

Gólszerzők: Pál, Csiszár   illetve   Németh (3), Tóth (2), Harsányi

                   Hollandia - Németország 2-5

Gólszerzők: Nádé (2)   illetve   Márton (2), Tóth (2), Ursprung

 

A bajnokság állása a második forduló után:

 

       1. Portugália        6 pont

       2. Németország   3 pont

       3. Hollandia         3 pont

       4. Dánia               0 pont

 

3. forduló (06.17.)

Portugália - Hollandia 4-2

Gólszerzők:
Szávai (4) illetve Schiffer, Grúz

Dánia - Németország 3-6


Gólszerzők:
Koncsek (2), Pál illetve Kaszás (3), Tóth (2), Gyetvai


A B-csoport végeredménye:


1. Portugália 9 pont

2. Németország 6 pont

3. Hollandia 3 pont

4. Dánia 0 pontC-csoport

1. forduló (06.10.)

 

                   Spanyolország – Olaszország 2-5

Gólszerzők: Molnár, Regaugia   illetve  Ipsics (2), Pichler, Petricsevics, Hummer

                   Írország – Horvátország  3-5

Gólszerzők: Osváth (2), Papp T.  illetve   Fenyvesi, Majoros, Kőnig, Koronics, Katona

 

A bajnokság állása az első forduló után:

 

1. Olaszország       3 pont

2. Horvátország     3 pont

3. Írország              0 pont

4. Spanyolország   0 pont

 

2. forduló (06.14.)

 

                   Olaszország - Horvátország 4 - 3

Gólszerzők: Petricsevics (2), Pichler, Szebényi illetve Antolovics, Mang, Kőnig

                   Spanyolország - Írország 7 - 5

Gólszerzők: Sebők (2), Molnár (2), Kemény, Lackó, Seres illetve Papp (3), Kapes (2)


A C-csoport állása a második forduló után:

1. Olaszország       6 pont
2. Horvátország    3 pont
3. Spanyolország   3 pont
4. Írország           0 pont

 

3. forduló (06.18.)Horvátország - Spanyolország 2 - 2

Gólszerzők: Schmidt (2), illetve Regauguia, Egri

Olaszország - Írország 4 - 8


Gólszerzők: Pichler (2), Petricsevics, Szebényi illetve Papp G. (4), Papp T., Kuminecz, Kapes, Banitz

 

A C-csoport végeredménye

1. Olaszország 6 pont

2. Horvátország 4 pont*

3. Spanyolország 4 pont*

4. Írország 3 pont

*Jobb gólaránnyal Horvátország jutott tovább!

 

D-csoport

1. forduló (06.11.)

                   Franciaország - Anglia 3-2

Gólszerzők: Ábrahám A. (2), Teszárik O.   illetve    Fiegler, Mile

                   Ukrajna - Svédország 1-3

Gólszerzők: Konkoly  illetve   Erdei, Kósa, Gász

 

A bajnokság állása az első forduló után:

 

1. Svédország

2. Franciaország

3.Anglia

4. Ukrajna

 

2. forduló (06.15.)

Ukrajna - Franciaország 1 - 5

Gólszerzők: Sebestyén illetve Teszárik Z. (3), Ábrahám A., Ábrahám P.

Svédország - Anglia 4 - 1

Gólszerzők: Kósa, Takács, Gász, Erdei illetve Fiegler


A D-csoport állása a második forduló után:


1. Franciaország       6 pont
2. Svédország          3 pont
3. Anglia                 0 pont
4. Ukrajna               0 pont

 

3. forduló (06.19.)

Anglia – Ukrajna 7-1
Gólszerzők: Fiegler (4), Kóbor (2), Mile, illetve Konkoly.

Svédország – Franciaország 1-4
Gólszerzők:  Takács, illetve Ábrahám A. (2), Teszárik Z. (2).

A D-csoport végeredménye:


1. Franciaország       9 pont
2. Svédország          6 pont
3. Anglia                 3 pont
4. Ukrajna               0 pont

Góllövőlista:

1. Suba (Oroszország) 10
2. Szávai (Portugália) 8
    Török (Csehország) 8

3. Papp (Írország) 7

4. Fiegler (Anglia) 6
5. Rack (Csehország) 5
    Bozó (Oroszoország) 5
    Tóth (Németország) 5

    Teszárik Z. (Franciaország) 5
6. Németh (Portugália) 4 
    Varga (Csehország) 4

    Petricsevics (Olaszország) 4

    Pichler (Olaszország) 4 
7. Ábrahám A. (Franciaország) 3

    Benkő (Hollandia) 3 
    Pintér (Írország) 3 
    Márton (Németország) 3 
    Kaszás (Németország) 3
    Molnár (Spanyolország) 3
    Kapes (Írország) 3
    Váradi (Lengyelország) 3

 

Korábban írtuk:

A 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság idejére amolyan pécsi focifellegvárrá alakul Kertvárosban a Nevelési Központ sportpályáinak környéke.

Június 8-án, 11.30-kor Csizi Péter alpolgármester hivatalosan is megnyitotta az 1. Nevko-PSN-kupa elnevezésű programot, amelyen Pécs város önkormányzatának, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-nek és mintegy tucat pécsi vállalkozásnak köszönhetően a labdarúgó Európa-bajnokság valamennyi csoportmérkőzését, elő- és középdöntőjét, döntőjét óriás kivetítőn élőben közvetítik az Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ (Nevko) sportpályáin. Az összecsapások alatt a felnőtteket helyszínen melegkonyhát (kürtős kalács, langalló, eper, üdítő stb.) is működtető söröző, a gyerekeket a hétvégéken légvár várja.

Az Eb ideje alatt ugyanitt strandlabdarúgó-bajnokságot is szervez a PSN Zrt., az összecsapásokon a résztvevők Eb-résztvevő országok nevét viselik, a csoportmérkőzéseket pedig a kontinensviadallal megegyező párosításban játsszák le. A megnyitón Vári Attila, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó kiemelte, hogy nagyjából hatszáz tonna homokon bonyolítják le a strandfoci-bajnokságot, amelynek fődíja egy teljes garnitúra szerelés, emellett pedig három darab, a magyar Eb-játékvezetői ötös által dedikált labdát is kisorsolnak.  

Csizi Péter alpolgármester a sajtótájékoztató végén bejelentette, hogy az Európa-bajnoksággal nem ér véget Kertvárosban a sportos nyár, hiszen július 27-től folyamatosan közvetítik a XXX. Nyári Olimpiai Játékok sporteseményeit is a Nevelési Központban.

 

Az esemény támogatói:

 

                     

                               


         


                              

                 
           

      
Kapcsolódó videó
2012. június 10. 1. Strandlabdarúgó-bajnokság Kertvárosban
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán