Hírek

Huszonhárom századra a döntőtől

Úszás

2012. augusztus 23.

Miközben saját maga már a középdöntő után az elrontott benyúlás miatt szomorkodott, 23 század másodperc még ennek is csak egy tört része lehet.

Huszonhárom századra a döntőtől

Ám talán épp emiatt lehet még bosszantóbb, ha csak ennyin múlik egy olimpiai döntőbe – ahogy Biczó Bence épp ennyivel maradt le a 200 pillangó fináléjáról jutás (miközben a 9. helyre is méltán lehet büszke, hiszen embert próbáló felkészülés végén jutott el odáig is). De máris előretekint, és fogadkozik, hogy legközelebb kijavítja a hibát.

- Amatőr hiba, még az én viszonylagos rutintalanságom mellett is bosszantó. Ha újraúszhatnám a számot, biztosan nem tennék még egy kartempót, hanem megnyújtanám a benyúlást, ennyin múlott ugyanis, hogy Londonban lemaradtam a döntőről – fogalmaz az élete első olimpiáján túl lévő Biczó Bence.

Aki az előfutamon 1:56,51 perccel jutott túl, majd az elődöntőben remek kezdés után – mi több, még 150-nél is vezetett – végül 1:55,36-tal csapott célba, amely összességében a 9. helyet jelentette számára.

- Nagyon bosszantott a dolog, de bátran kijelentem, egyrészt tanultam belőle, másrészt fokozott erőt ad a folytatáshoz. Ugyan Rió még nagyon messze van, de ismét lépésenként építkezünk majd, legközelebb, már most ősszel, a rövid pályás Eb-n igyekszem majd javítani – fogalmazott Biczó Bence.

Aki jelenleg éppen jól megérdemelt szabadságát tölti, és bár ahogy fogalmaz, medencében egy porcikája sem kívánja még a vizet, a Balatonba azért csak bemerészkedett, sőt, még egy tengerparti nyaralást is tervez augusztus legvégére.

Hogy azután szeptemberben a felkészülést a PSN Zrt.-től átigazolva immár Debrecenben kezdje majd meg – megerősítve ezzel a „zuhanyhíradót”, amely szerint követi edzőjét, Sántics Bélát új állomáshelyére.

A váltás okáról immár a szakvezető fogalmaz úgy, hogy a tavaszi Eb-nek is otthont adó uszodában olyan körülményeket és feltételeket teremtettek mindkettejük számára, amelynek „nem lehetett ellenállni”.

Való igaz, a Hullámfürdő jelen pillanatban sajnálatosan nem versenyezhet a debreceni „kirakatuszoda” paramétereivel, ahol Sántics Bélát ráadásul a teljes utánpótlásért is felelős szakosztály-igazgatói és vezetőedzői poszt, illetve az ottani egyetemen egy mestertanári katedra várja, illetve a pécsi sportélethez képest extra jövedelem várja.

Még tanítványa londoni szereplésére visszatérve, maga is az ominózus benyúlásban látja a hibát, hozzátéve, hogy bár egy ifjúsági olimpia és több nagy nemzetközi verseny áll már Bence mögött, az olimpia légköre mégis mintha némi megilletődöttséggel is párosult volna.

- Ennél átfogóbb tanulság azonban London után számomra az, hogy lejárt az egyéni, „farkas módjára” készülő sportolók korszaka. Ma már csak a team-munka (beleértve az edzőtől az orvoson, masszőrön át a deitetikusig mindenkit) vezethet kiemelkedő eredményre – vetíti előre a jövő sikereinek útját Sántics Béla.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. április 14.

Elhunyt Lindenlaub Roland

Lövészet 2021. április 13.

EB válogatón nyert bronzérmet Csonka Zsófia

2021. április 12.

Aktuális heti versenyek