Hírek

A dombóvári múzeum vendége volt Vári Attila

Vízilabda

2012. szeptember 1.

A kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, a PSN Zrt. vezérigazgatója, Vári Attila volt a Dombóvári Helytörténeti Gyűjtemény legutóbbi Múzeumi Olimpiai Klubjának egyik vendége.

A dombóvári múzeum vendége volt Vári Attila

A Doki becenévre hallgató egykori játékos a válogatottban szerzett tapasztalatairól, a Sydney-i és az athéni győzelem megszerzésének szépségeiről és nehézségeiről beszélt a jelenlévőknek.

Példaképének Faragó Tamást, az 1976-ban Montrealban olimpiai aranyérmet nyert vízilabda-válogatott centerét tekinti, aki később edzője is volt Budapesten a Vasas csapatában. A válogatottban egykor 6-os számú sapkát viselő vízipólós elmondta, hogy annak idején sokat tanulhatott még Csapó Gábortól és Horkai Györgytől is.

Berki Zsolt kérdéseire válaszolva a sportbarátok bizakodó véleményt hallhattak tőle a magyar csapat jövőjét illetően, és azt is megtudhatták, Vári Attila aktív pályáfutását befejezve sem szakadt el a sporttól, hiszen jelenleg a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

A vízilabdázótól dr. Berta Bálint, a dombóvári Illyés Gyula Gimnázium nyugalmazott címzetes igazgatója, a MOB korábbi tisztviselője vette át a szót, értékelte a magyar olimpiai csapat londoni részvételét.

Kapcsolódó galéria
2012. szeptember 1. Vári Attila Dombóváron
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2020. szeptember 21.

Aktuális heti versenyek

Atlétika 2020. szeptember 21.

Kettős győzelem Tatabányán

Labdarúgás 2020. szeptember 17.

Óvintézkedések a kispályás fociban is