Hírek

A dombóvári múzeum vendége volt Vári Attila

Vízilabda

2012. szeptember 1.

A kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, a PSN Zrt. vezérigazgatója, Vári Attila volt a Dombóvári Helytörténeti Gyűjtemény legutóbbi Múzeumi Olimpiai Klubjának egyik vendége.

A dombóvári múzeum vendége volt Vári Attila

A Doki becenévre hallgató egykori játékos a válogatottban szerzett tapasztalatairól, a Sydney-i és az athéni győzelem megszerzésének szépségeiről és nehézségeiről beszélt a jelenlévőknek.

Példaképének Faragó Tamást, az 1976-ban Montrealban olimpiai aranyérmet nyert vízilabda-válogatott centerét tekinti, aki később edzője is volt Budapesten a Vasas csapatában. A válogatottban egykor 6-os számú sapkát viselő vízipólós elmondta, hogy annak idején sokat tanulhatott még Csapó Gábortól és Horkai Györgytől is.

Berki Zsolt kérdéseire válaszolva a sportbarátok bizakodó véleményt hallhattak tőle a magyar csapat jövőjét illetően, és azt is megtudhatták, Vári Attila aktív pályáfutását befejezve sem szakadt el a sporttól, hiszen jelenleg a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

A vízilabdázótól dr. Berta Bálint, a dombóvári Illyés Gyula Gimnázium nyugalmazott címzetes igazgatója, a MOB korábbi tisztviselője vette át a szót, értékelte a magyar olimpiai csapat londoni részvételét.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. május 13.

Toboroz a vízilabda szakosztály

2021. május 10.

Aktuális heti versenyek