Hírek

Sors a legeredményesebb magyar paralimpikon

Úszás

2012. szeptember 11.

Hétfő hajnalban több száz szurkoló, családtag várta a Liszt Ferenc reptéren a Londonból hazatérő paralimpikonokat.

Sors a legeredményesebb magyar paralimpikon

A harminchárom magyar induló összesen tizennégy érmet szerzett, ebből kettő arany-, hat ezüst- és hat bronzszínben ragyog. A pécsi Sors Tamás felülmúlta pekingi szereplését, mindegyik medáliából begyűjtött egyet.

Az ANK Úszóklub sportolója 100 méter pillangón megvédte bajnoki címét, 400 méter gyorson második lett, 100 méter gyorson pedig bronzérmet nyert.

- Nagyon jó volt Londonban, de örülök, hogy már itthon vagyok. Boldog vagyok, hogy ilyen jól sikerült a versenyzés, leginkább a pillangóra koncentráltam, utána már csak jókedvből úsztam – nyilatkozta Sors Tamás, akit két riport közben értünk el, ahogy mondja, rengetegen keresik, folyamatosan csörög a telefonja, de tudja, hogy hamar lecseng a „hirtelen jött hírnév”.

Sors Tamás mellett a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. úszója, Meilinger Csaba is elutazhatott Londonba, négy számban indult, egyben döntőbe jutott, két másik számban pedig csak tizedek választották el a finálétól. Élménybeszámolójukban mindkét úszó kiemelte, hogy megkülönböztetett bánásmódban részesültek mind a paralimpiai faluban, mind London belvárosában egyaránt. Tárt karokkal fogadták az atlétákat az éttermekben, szórakozóhelyeken, sőt, a London Eye-ra is soron kívül ülhettek fel. A két paraúszó (miután letudta a riportokat, nyilatkozatokat) a következő pár hétben igyekszik elkerülni a medencét, egy ideig nem szeretnének víz közelébe se menni, aztán egy rövid pihenőt követően megkezdik egyetemi tanulmányaikat a PTE Állam-és Jogtudományi Karán.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. április 14.

Elhunyt Lindenlaub Roland

Lövészet 2021. április 13.

EB válogatón nyert bronzérmet Csonka Zsófia

2021. április 12.

Aktuális heti versenyek