Hírek

Bringával is nehéz utolérni

Atlétika

2012. szeptember 26.

Bene Barnabás az olimpiáról lemaradt, de a kenyaiakat már veri.

Bringával is nehéz utolérni

Pécs több olimpikonnal is büszkélkedhetett Londonban. Akadt, aki kijutott, de csak tartalékként – többen pedig végül hajszálnyival éppen lemaradtak a játékokról. Mint Bene Barnabás – aki azonban máris Rióra készül…

- Hamar kihevertem, hogy végül nem sikerült a szintidőt teljesítenem, olyannyira, hogy a napokban Zágrábban, egy utcai, de kimért, tíz kilométeres távon egy sok emelkedővel tarkított nehéz terepen a negyvenfős nemzetközi mezőny élén, másfél percet adva a másodiknak értem célba – zárja le gyorsan a múltat a PVSK középtávfutója. Annyit még hozzátéve, hogy természetesen edzőjével, Freier Balázzsal az okokat is jól kielemezték, és arra jutottak, hogy az elmúlt három év hibái, illetve a többszöri sérüléseit követő gyengébb alapozások miatt nem sikerült időben csúcsformába lendülnie.

Most viszont máris újra napi jó húsz kilométernyi futással igyekszik a jövő erőnlétét megalapozni – elszántságát mutatja, hogy olyan tempóval, amit, mint érdekességként mondja, felkért alkalmi edzőpartnerei közül néha még kerékpárral sem sikerül mindenkinek végig tartania…

A nyár vége és az ősz most több utcai és pályaversennyel telik számára, nem is sikertelenül: Békéscsabán például egy háromezres nyílt nemzetközi viadalon jó irammal és taktikával három, Európában turnézó neves kenyait is maga mögé utasítva, idei legjobb idejével (8:05 p) söpörte be a győzelmet.

Bene Barnabás e versenyekre máris a decemberi mezeifutó Eb jegyében készül – e viadalon három korosztályos kontinensgyőzelem után felnőttként először áll majd rajthoz. Ahogy fogalmaz, ifjúkori sikerei nem tévesztik meg, a felnőttmezőny sokkal keményebb, ha most a legjobb 15-20-ba kerülne, már elégedett lenne. Aztán persze folyamatos előrelépés a célja, hogy négy év múlva – akkor, harminc esztendősen még ideális korban lesz ehhez – Rióban bizonyíthasson.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2021. március 5.

Folytatódnak az edzések

Kézilabda 2021. március 2.

Szigorítások a kézilabdában