Hírek

A felsőházban a pécsi pólósgyerekek

Vízilabda

2012. szeptember 26.

Helyi sporttörténelminek is nevezhető sikert aratva a korosztályos országos felsőházi rájátszásba jutottak a PSN Zrt. fiú vízilabdázói.

A felsőházban a pécsi pólósgyerekek

Az erről döntő tornán a pécsiek három korosztálya a dobogó három különböző fokára állhatott, így lett összesítésben végül a második.

Miközben a PVSK felnőttegyüttese a nyáron elsősorban sportdiplomáciai sikerének örülhetett (a tavaszi kiesés után a szövetség mégis újra OB I-es tagságot ajánlott neki), az alatta sorakozó három, immár a PSN Zrt. égisze alá tartozó utánpótlásgárda a medencében alkotott maradandót. 

A Petik Attila, Kovács Krisztián, illetve a szakágvezető Lukács Gergely által dirigált U18-as, U16-os és U14-es gárda az erről döntő 4-es tornán az 1. (serdülők), 2. (ifik) és 3. (gyerekek) helyen zárt, így végül az összesítésbeli ezüstérmével története során először kivívta a felsőházi rájátszásbeli szereplés lehetőségét.

Ahogy Lukács Gergely fogalmaz, már a szolnoki és hódmezővásárhelyi fiatalok legyőzése is becsületükre vált, a szakma azonban akkor kapta föl a fejét, amikor a pécsiek a sok évtizedes pólós hagyományokkal büszkélkedő Szegeden is sikerrel léptek túl. A tízcsapatos felsőházban így (a Szentes, az Eger és Kaposvár mellett) a negyedik vidéki gárdaként játszhatnak az ősztől.

A csapat a nyár második felét már eleve az ehhez szükséges edzésadaggal, napi három tréninggel küzdötte végig, de a nagy elszántság a szakvezető szerint a közben elrajtolt bajnokságra sem fogyatkozott meg a fiatalokban. A helyi utánpótlás-nevelés eredményességét emellett több korosztályos válogatott is igazolja: nyolc-tíz pólós reménykedhet pár éven belüli élvonalbeli tagságban, az itt nevelkedett Berta Pál pedig máris a felnőttkerettel készülhet.

A pécsiek hazai közönség előtt a következő utánpótlástornán éppen most hétvégén, vasárnap délelőtt az Abay Nemes Oszkár sportuszodában mutatják meg tudásukat.    

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. május 13.

Toboroz a vízilabda szakosztály

2021. május 10.

Aktuális heti versenyek