Hírek

Részvételi rekord a Hauni-futáson

2012. szeptember 29.

Minden korábbinál többen, 1700-an teljesítették a PSN Zrt. által rendezett Hauni futás 2012 és 6036 méteres távját. A futókra emellett összességében egymillió forintnál nagyobb összegű ajándék várt.

Részvételi rekord a Hauni-futáson

A tavalyi, ezernégyszáz fős addigi rekordnál is jóval többen, összesen 1700-an kanyarodtak ki a korábbi aerobik-világbajnok által vezényelt rövid bemelegítés után a Katus Tamás által megadott rajtjelre a Kossuth térről, hogy nekivágjanak az idei őszi Hauni-futás két távjának.

A sportesemény ezúttal nemcsak résztvevő, de minden bizonnyal nézői rekordot is döntött, a szervezők ugyanis - kellő előkészületek és biztonsági szervezés, például rendőri, közterület-felügyelői és több tucatnyi önkéntes segítsége mellett) fölvállalták, hogy az éppen ott zajló borfesztiváli események ellenére keresztülviszik a mezőnyt a városlakókkal és turistákkal teli Széchenyi téren is.

Az ő megértő támogatásuk, mi több, buzdításuk igazolta az ötlet helyességét, így zökkenőmentesen kanyarodhatott a népes futócsapat a Mária utcára, hogy azon is végigfutva a Flórián térnél dél felé, a Király utcai kereszteződésen át, a Lyceum majd Tímár utcákon átkocogva visszatérjen a Kossuth térre.

Már, aki kocogott... az élen induló, és három kört teljesítő profi atléták ugyanis akkora tempót diktáltak, hogy már az első körben utolérték a mezőny végét, ahol a felvezető rendőrmotoros segítsége kellett, hogy valamennyire tartani tudják saját iramukat a faltól falig érő futóoszlopban.

Pályacsúcsok így biztosan nem születtek, ám a célba érkezők visszajelzései alapján nagyon kellemes - és főként egészséges - sporteseménnyel illeszkedett a PSN Zrt. a Pécsi Napok rendezvénysorozatába.

A jóleső mozgást ráadásul - miután az égiek kegyesek voltak a résztvevőkhöz, és a délelőtti zivatarfellegek elvonultával csak a futás végére érkezett pár csepp az égből - a végén igazi ajándékeső tetézte, az ingyenes előnevezési lehetőség ellenére összességében egymillió (!) forintnál nagyobb összértékben!

Először is az első 1500 nevező a főtámogató Hauni jóvoltából feliratos pólót, az első 500 pedig csuklópántot kapott.

A három legtöbb diákot mozgósító iskola az indulóival azonos számú jégpályabelépőt vehetett át - összesen 730 darabot.

Végül pedig az összes induló rajtszáma bekerült egy dobozba, ahonnan a végén a távot ugyancsak le is futó pécsi olimpikonok, paralimpikonok (Financsek Gábor, Sors Tamás, Meilinger Csaba), a kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, egyben a rendező PSN Zrt. vezérigazgatója, Vári Attila, valamint a három kört vállaló Csizi Péter alpolgármester, továbbá Moór Eszter sportbizottsági elnök, nem utolsó sorban pedig a Haunit képviselő Lakatos Gyula közreműködésével hármat kisorsoltak: a szerencsés nyertesek egyike az Intersport közreműködésével fődíjként egy értékes Mountain Bike kerékpárt, egy-egy további induló pedig Samsug okostelefont és fényképezőgépet nyert. 

 

EREDMÉNYEK

Általános iskolások

Lányok:

1. Szuromi Hanga (Szent Mór Iskolaközpont)

2. Kelemen Kaludia (Janus Pannonius gimn.)

3. Ákoshegyi Dóra (Janikovszky ÁMK)

Fiúk:

1. Hrabovszky Martin (Janikovszky ÁMK)

2. Horváth Kristóf (Janikovszky ÁMK)

3. Kovács Viktor (Megyervárosi Iskola Anikó Utcai Általános Iskolája)

Középiskolások

Lányok:

1. Becze Rita (Janus Pannonius Gimnázium)

2. Kántor Kinga (Janus)

3. Kurucsai Kriszta (Janus)

Fiúk:

1. Nagy Máté (Széchenyi-TÁSI)

2. Orémusz Tamás (Széchenyi-TÁSI)

3. Szuromi Mátyás (Szent Mór)

 

A legtöbb diákot mozgósító iskolák

(mindhárom iskola az indulóival megegyező számú Jégpálya-belépőt kapott jutalmul a PSN Zrt.-től)

1. Szent Mór, 360 induló (szervező testnevelő: Blatt Barbara)

2. Belvárosi Ált. Isk., 240 induló (szervező testnevelő: Pokol Lajos)

3. Bártfa u. ált. isk., 130 induló (szervező testnevelő: Földvári Zoltán)

 

Felnőtt (általános) mezőny

2012 m (1 kör)

Nők:

1. Müller Hédi, 6:31 perc

2. Fodor Gyöngyi, 6:59

3. Nagy Dóra, 7:07

Férfiak:

1. Magyar Huba, 5:27

2. Nagy Máté, 6:01

3. Gera Roland, 6:05

6036 m (3 kör)

Nők:

1. Horváth Kármen, 20:25

2. Kovács Eszter, 21:13

3. Nagy Enikő, 22:03

Férfiak:

1. Maráth Patrik, 17:22

2. Kiss Dávid, 17:24

3. Halész Ádám, 17:24

(mindhárman a PSN Zrt. atlétái)

 

 

 

KORÁBBAN ÍRTUK

 

Belvárosi futóverseny – sportos díjakért

Szeptember 28-án, pénteken 17 órakor ismét megrendezi hagyományos nagyszabású utcai futóversenyét a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. 

A korábbi Trapp-napok hagyományait tovább vivő versenyen ezúttal is két táv közül választhatnak a sportolni vágyók: a rövidebb, „kerek” 2012 méteres Hauni-futásra elsősorban az általános és középiskolák csoportos nevezőire számítanak (ezt egyébként a pécsi Sportóvoda fiataljai is lefutják egy váltó keretében); míg a három kör, azaz 6036 méter inkább a felkészültebb atléták számára lehet kihívás.

A verseny útvonala: Kossuth tér – Irgalmasok utcája – Széchenyi tér – Mária utca – Flórián tér – Nagy Flórián utca – Líceum utca – Tímár utca – Kossuth tér.

A rajt és a cél a Kossuth téren lesz (előbbi pontban 17 órakor). Az iskolák csoportos – és ingyenes – előnevezése mellett helyszíni nevezésre is mód nyílik, de már 500 forintért, 16 órától.

A dobogós helyezettek (fiúk, lányok külön) két korcsoportban egyaránt serlegdíjazásban részesülnek, minden résztvevő emléklapot, az első 1500 célba érkező pedig feliratos pólót kap. A távot teljesítők között emellett értékes nyereményeket sorsolnak ki, a fődíj egy Mountain Bike kerékpár, illetve egy-egy Samsung fényképezőgép és mobiltelefon.

A legtöbb diákot mozgósító három iskola a résztvevőivel azonos számú (egy alkalomra szóló) belépőjegyet kap a Városi Műjégpályára.

 

Kapcsolódó galéria
2012. szeptember 28. Hauni-futás 2012
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. április 14.

Elhunyt Lindenlaub Roland

Lövészet 2021. április 13.

EB válogatón nyert bronzérmet Csonka Zsófia

2021. április 12.

Aktuális heti versenyek