Hírek

Ússz az olimpikonokkal a pikkelysömörösökért!

Úszás

2012. október 24.

A pikkelysömör néven, elsősorban bőrbetegségként közismert, hazánkban kétszázezer ember életét megkeserítő ízületi gyulladásra hívja föl a figyelmet a Magyar Dermatológiai Társulat fővédnökségével szervezett Úszók Éjszakája.

Ússz az olimpikonokkal a pikkelysömörösökért!

Az eseményt október 29-én, a Psoriasis világnapján öt nagyváros uszodájában egy időben rendezik meg.

A nagyszabású eseményhez számos olimpikon adta arcát és nevét, Pécsett például a Londonban paralimpiai bajnoki címét megvédő Sors Tamással úszhat bárki együtt a Hullámfürdőben, aki rászánja magát. Az Úszók Éjszakája ugyanis verseny is egyben, melyen a nemes cél érdekében az egészséges emberek állnak ki és úsznak beteg társaikért. A rendezvényen a győzelemhez egy óra alatt (18.00-19.00 óra között)kell minél több leúszott métert összegyűjteniük az egyes városoknak, mindezt egy olyan különleges váltóverseny formájában, ahol a finisben az utolsó csobbanó a helyszínen lévő olimpikon úszó vagy vízilabdázó lesz. Az a csapat nyer, amely a vállalkozó szellemű résztvevők által teljesített hosszokból a legtöbb métert gyűjti össze egy óra leforgása alatt. A legjobban teljesítő város anyagi támogatást nyer városa betegszervezete számára. Mivel a leúszott méterek mellett a szurkolók száma is számít a versenyben, így annak is megéri eljönni, aki egyébként nem szeretne úszni, hiszen izgalmas versenyre lehet számítani, melyben nagy szükség van szurkolókra is, épp úgy, mint az olimpián.

A versenyt követően a rendezvény végéig a résztvevők szabadon használhatják a medencéket. Az Úszók Éjszakáján a részvétel a versenyzők és a szurkolók számára is ingyenes, azaz a Hullámfürdőben 29-én 18-22 óráig órától belépőjegy vásárlása nélkül úszhat bárki.

Az esemény elérhető a facebook közösségi oldalon: http://www.facebook.com/events/329190947178159/

Bővebb információ a betegségről: www.uszokejszakaja.hu

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. április 14.

Elhunyt Lindenlaub Roland

Lövészet 2021. április 13.

EB válogatón nyert bronzérmet Csonka Zsófia

2021. április 12.

Aktuális heti versenyek