Hírek

Sors Tamás is úszott a pikkelysömörösökért

Úszás

2012. október 30.

Bár a versenyben nem Pécs győzött, a csaknem kétszáz résztvevő, illetve a Pécsi Psoriasis Klub mindenképpen sokat nyert a Hullámfürdőben hétfő este megrendezett Úszók Éjszakájával.

Sors Tamás is úszott a pikkelysömörösökért

Hiszen kiderülhetett számukra, hogy kellő összefogással – és persze akarattal – e betegségen is úrrá lehetnek a tőle szenvedők. 

A pikkelysömör (psoriasis) bár genetikus hajlamú, de alattomosan támadó, gyakorlatilag bármely életkorban bárkit akár egy stressz nyomán egy pillanat alatt elérő súlyos ízületi és bőrproblémákat okozó betegség. Ahogy az éppen az ezzel kapcsolatos tévhitek (elsősorban, hogy fertőző, miközben egyáltalán nem az), illetve emiatti negatív társadalmi megítélés és félelmek eloszlatása érdekében szervezett Úszók Éjszakájának pécsi szervezői elmondták, az öt nagyvárosban megtartott program azért volt fontos és hasznos, mert a jelen lévők személyesen is bepillantást nyerhettek, így új szemszögből ítélhetik meg a betegségben szenvedők kínzó mindennapos problémáit.

Az öt város uszodájában összességében csaknem ezren álltak rajtkőre, illetve szurkoltak társaikért – a prímet a létszám terén Kaposvár vitte el 310 résztvevővel, ebből 155 úszóval. A pécsi Hullámfürdőben 150-en regisztráltak, közülük százan vízbe is ugrottak – utóbbiak sorából kerek hatvanan a PSN Zrt. Sportiskola korosztályos vízilabdázói tartottak ily módon Lukács Gergely vezetésével egy különleges „edzést”. És ahogy a többi helyszínen, itt is egy olimpikon állt az esemény „élre”: ugyan Jakabos Zsuzsa az utolsó pillanatban lemondta pécsi részvételét, a London óta kétszeres paralimpiai bajnok úszó, Sors Tamás örömmel mondott igent a beugró-felkérésre.

És bár ezúttal nem az eredmény volt a legfontosabb, azért mértek és értékeltek is a szervezők: az egyórás váltót végül szintén Kaposvár nyerte meg, az ottani csapat által leúszott 25 750 méterrel; a pécsi 16 900 méter az 5. helyhez volt elegendő.

Képek, hírek, eredmények: http://www.facebook.com/UszokEjszakaja

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2021. április 12.

Aktuális heti versenyek

Úszás 2021. március 28.

Felnőtt OB - taroltak a PSN úszói