Hírek

Átadták a legjobbaknak járó díjakat VIDEÓ+GALÉRIA

Labdarúgás

2012. november 12.

Ugyan az időjárás némileg megtréfálta a szervezőket, így elhúzódott a bajnokság, azonban a tervezett időpontig, azaz október 31-ig minden mérkőzést sikerült lejátszani az Intersport-kupáért kiírt 2012-es Pécs városi kispályás labdarúgó-bajnokságban.

Átadták a legjobbaknak járó díjakat  VIDEÓ+GALÉRIA

A szezon alatt kilenc csoportban zajlottak a küzdelmek, közel nyolcszáz mérkőzést (pontosan 792) láthattak a nézők, és pontosan 3810 gól esett az összecsapásokon. Ez kerekítve átlagosan 5 gólt jelent mérkőzésenként. Színvonalas, eseménydús bajnokságon vannak túl a játékosok és a szervezők is.

A Szuperligában a TESZ megvédte bajnoki címét, az I. osztályban pedig a Forza Yellows végzett az élen. A legmagasabb osztályban a tizennyolc forduló alatt összesen 454 gól született, a legtöbb találatot a második Kácsor Síremlék labdarúgója, Somogyi László szerezte, aki 28 alkalommal talált be az ellenfél kapujába. Érdekesség, hogy a bajnok TESZ együtteséből a legjobb góllövő csak a tizedik helyen végzett a góllövőlistán.

Az I. osztályban kiélezettebb volt a küzdelem, amely végén a Forza Yellows zsebelte be az aranyérmet. A bajnokcsapat sokat köszönhet rutinos támadójának, a tavalyi teremtorna leggólerősebb labdarúgójának, Teszárik Zoltánnak, aki a szezon során szerzett 24 góljával az aranyérem mellett a gólkirályi címmel is büszkélkedhet (emellett még a Szenior B-csoportban is esélyes az első helyre).

A Honsa-Neolit FC az első fordulóban elszenvedett vereségét követően már nem hibázott, így tizenhét veretlen kör után, két egymást követő évben, két különböző osztályban lett bajnok, így jövőre már az I. osztályban szerepelhet. 

Ábrahám Attila, a bajnokság főszervezője elmondta, hogy egyrészt az időjárás nem kedvezett a mérkőzéseknek, az esőzések miatt például több fordulót is el kellett halasztani. A rendező PSN Zrt. közben igyekezett színesíteni is a programot, a labdarúgók és családtagjaik júniusban egy sport- és játszónapon is részt vehettek. 

Még az utolsó játéknapon is születtek meglepetések, eldőlt ugyanis, hogy a harmadosztály Bozsik-csoportjában a Ronoflex állhat a dobogó harmadik fokára, a bronzérmes együttes a már bajnok Kapu-Babe FC-t győzte le igen könnyedén, 5-1 lett a végeredmény a rangadón. A negyedik helyre a Pécsi Médiaközpont ért fel, a nagyrészt újságírókból, fotóriporterekből és műsorvezetőkből álló gárda nagy csatában győzte le az M.S.E. csapatát. Az utolsó fordulóban kiemelkedő teljesítményt nyújtó, hat gólt rúgó Gosztola Attila (Bliccelhecc) lett 22 találattal. A Kocsis-csoportban végül, megelőzve a Nojo-t, a Fürge Nyuszi Focivilág szerezte meg a második helyet. A gólkirály ebben a csoportban Ulicska Barna (Sárga Lap) lett 27 góllal.

A Szenior B-csoportban nagy harc folyt a második helyért, amely végül a forduló előtt is a második helyen álló Rehab FC-nek jutott, velük találkozhatunk a következő szezonban a Szenior A-csoportban. A dobogó alsó fokára felkapaszkodott a Forza Yellows, míg a negyedik a Szom-Hor Kft. lett. A legtöbb gólt, harminckettőt ebben a csoportban Gáspár Zoltán (Varga SC) szerezte.

Végül néhány érdekesség: az összes osztályt, csoportot figyelembe véve a legtöbb gólt a II. osztályban a csoportját megnyerő Honsa-Neolit FC szerezte (95 gól), emellett a legjobb gólaránnyal (+64) is a csapat játékosai büszkélkedhetnek. Ám valószínűleg a legnagyobb dicsőség számukra az, hogy egymást követő évben, két különböző osztályban lettek bajnokok, így jövőre már az I. osztályban szerepelhetnek. A legnagyobb előnnyel csoportját a Kapu-Babe FC nyerte, akik a második helyezettnél 13 ponttal gyűjtöttek többet. A legszorosabb csoport pedig a Szenior 50+ volt, ahol csak a jobb gólarányának köszönhetően lett bajnok a PÖBE. A legtöbb gólt Mihovics Zoltán, a Fehér Sólymok színeiben szerezte, 38 alkalommal talált az ellenfelek kapujába a Szenior 50+ csoportban.

Az Intersport-kupáért kiírt 2012-es Pécs városi kispályás labdarúgó-bajnokság díjkiosztó gáláját november 9-én tartják a Baranya Megyei Önkormányzat dísztermében (Papnövelde utca 5.). A díjátadón értékes nyeremények is gazdára találnak, a fődíj egy több tízezer forintos kerékpár. 

A csapatok számára viszont csak a szabadtéri szezon ért véget, a játék nem, hiszen a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. immár második alkalommal rendezi meg a Lauber Dezső Sportcsarnokban a november közepén rajtoló téli teremtornát. 

 

Szuperliga

1. TESZ

2. Linox-Róth Ker

3. Duplex Rota

4. Hungaro Chemicals

.

.

9. Csofém SE (kieső)

10. Tomor Autó Bt. (kieső)

 

Gólkirály: Somogyi László (Kácsor Síremlék) 28 gól

 

I. osztály

1. Forza Yellows (bajnok és feljutó)

2. Diana Vendéglő SE (feljutó)

3. Trans-O-Flex

4. Treitz és Társa Bt.

.

.

9. Red Label (kieső)

10. Schiedel-ACM (kieső)

 

Gólkirály: Teszárik Zoltán (Forza Yellows) 24 gól

 

II. osztály A-csoport

1. Honsa-Neolit FC (bajnok és feljutó)

2. Gaston Villa

3. Amatőrök

4. Rug Time FC

.

.

10. Digistar-Dipolvill (kieső)

 

Gólkirály: Kusz Kornél (Honsa-Neolit FC) 32 gól

 

II. osztály B-csoport

1. Alkonyi Dental (bajnok és feljutó)

2. Anna Bár

3. Bolkó Reklám

4. OTP-Bank

.

.

10. Biokom (kieső)

 

Gólkirály: Illés Gábor (Alkonyi Dental) 24 gól

 

III. osztály Bozsik-csoport

1. Kapu-Babe FC (bajnok és feljutó)

2. Duraku Pékség

3. Ronoflex

4. Pécsi Médiaközpont

 

Gólkirály: Gosztola Attila (Bliccelhecc) 22 gól

 

III. osztály Kocsis-csoport

1. Sárga Lap (bajnok és feljutó)

2. Fürge Nyuszi Focivilág

3. Nojo

4. LBFA

 

Gólkirály: Ulicska Barna (Sárga Lap) 27 gól

 

Szenior A-csoport

1. Kungáz Bt. (bajnok)

2. Duplex Rota

3. TESZ

4. AC Maligán

.

.

9. Szilad Invest Kft. (kieső)

10. Old Fireman (kieső)

 

Gólkirály: Várkonyi Endre (Tomor Autó Bt.) 21 gól

 

Szenior B-csoport

1. Varga SC (bajnok és feljutó)

2. Rehab FC (feljutó)

3. Forza Yellows

4. Szom-Hor Kft.

 

Gólkirály: Gáspár Zoltán (Varga SC) 32 gól

 

Szenior 50+

1. PÖBE

2. Európa Pékség

3. Fehér Sólymok

4. Csibe FC

 

Gólkirály: Mihovics Zoltán (Fehér Sólymok) 38 gól


Kapcsolódó videó
2012. november 12. Véget ért a kispályás szezon - videó a díjátadóról
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Kézilabda 2021. március 2.

Szigorítások a kézilabdában

2021. március 1.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. március 1.

Csillogó ruhák, spárgák, érmek

Atlétika 2021. március 1.

Egy hétvége alatt két egyéni csúcs