Hírek

Vári Attila köszöntötte a fiatal pólósokat

Vízilabda

2012. november 26.

Vári Attila, a PSN Zrt. kétszeres olimpiai bajnok vezérigazgatója december 3-án, hétfőn köszöntötte a Vízvári-kupában bronzérmet szerzett fiatal pólósokat.

Vári Attila köszöntötte a fiatal pólósokat

Vári Attila gratulált a Lukács Gergely által vezetett csapatnak, majd elmondta, hogy a sport mellett fontosnak tartja a tanulást is, és szeretné, ha pár év múlva csak pécsi nevelésű és kötődésű sportolókból állna a baranyai vízilabdacsapat. A rövid köszöntést követő vacsorán a sportemberek átbeszélték a mérkőzések, összecsapások tanulságait, Vári Attila pedig reménykedik benne, hogy hamarosan további hasonló sikerekkel büszkélkedhet majd a PSN Zrt.

KORÁBBAN ÍRTUK:

A nyár végén a PSN Zrt. fiú vízilabdázói három korosztály összesített eredménye alapján először vívták ki a felsőházi rájátszás jogát. Most, az alapszakasz őszi zárásakor eddigi teljesítményüket értékeli edzőjük.

Az alapszakasz őszi idénye most ért véget, a csapatok jó helyen várják a folytatást. A hétvégén pedig máris megkezdődött a téli kupák időszaka, a nyitányon, a Vízvári-kupán a pécsi fiatalok bronzérmet szereztek.

A Petik Attila, Kovács Krisztián, illetve a szakágvezető Lukács Gergely által dirigált U18-as, U16-os és U14-es gárda részéről már a feljutatást is várakozáson felülinek tituláltuk, most csínján kell bánni a jelzőkkel, a kupabronz ugyanis – pécsi korosztályos pólócsapat még soha nem szerzett ilyen országos bajnoki vagy kupasorozatban érmet – valóban legmerészebb előzetes várakozásaikat is meghaladta.

Ahogy Lukács Gergely az őszi idényt értékeli, a felsőházban mindhárom korosztályra kilenc-kilenc meccs várt, és bár mindannyian tisztességesen helytálltak, eltérő eredménnyel vették az akadályokat. Az U14-es gárda a 9. a tabellán, egyetlen győzelemmel, itthon a Kaposvár ellen. A szakvezető azonban hozzáteszi, ennek a csoportnak nagyon is hirtelen jött mélyvíz volt a felsőház, a hármasból a legkevesebb rutinnal, már lejátszott meccsel vágtak neki a sorozatnak. Új szint, új ritmus várta őket, amibe a végére egészen sikeresen kezdtek belerázódni.

Az U18-asok a 8. helyen állnak, tegyük hozzá, az ifikorosztály messze nem volt teljes, sok serdülő egészítette ki az idősebbeket, így a Honvéd elleni győzelmük igazi bravúrnak számít.

Legelőkelőbb helyen, a negyediken az U16-os csapat tanyázik. Lukács Gergely szerint ez egy „nagyon jó korosztály”, több kimagasló képességű pólóssal, összességében is jó szellemiségű együttest formálva, négy válogatott kerettaggal – és több horvát fiatallal kiegészülve. (A csapat névsora: Barta Dániel, Csaba Márton, Lajkó Márton, Vörös Tamás, Toni Opcak, Filip Kristic, Borna Duvnjak-Starevic, Andrej Abrisin, Bencze Barna, Csapliczky Zsolt, Gergó Bence, Kiss Marcell, Trovender Márk, Radics Márkó, Szabó Attila, Sólyomvári Márton.)

A PSN Zrt. fiataljai rögtön az őszi bajnoki zárás után a serdülők Vízvári-kupájában jeleskedtek. A négyes döntőn, a Komjádi-uszodában az elődöntőben a bajnokságban vezető UVSE-től elszenvedett 10-6-os vereség után a bronzmeccsen 12-5-re nyertek a Fradi ellen, ezzel az első korosztályos országos torna érmét elhódítva.

KORÁBBAN ÍRTUK:

A PSN Zrt. együttese pécsiként először szerzett érmet korosztályos kupasorozatban.

Eredmények:


elődöntő:
UVSE - PSN Zrt. Pécs   10 : 6


3. helyért:
PSN Zrt. Pécs - FTC    12 : 5

Végeredmény:
1. BVSC
2. UVSE
3. PSN Zrt.
4. FTC

1996-os vidékbajnokság, Pápa
PSN Zrt. - Győr    19 : 3
Balaton VK - PSN Zrt.     13 : 13

Komjádi Kupa (U21):
PSN Zrt.-PVSK - Szentes    10:11


KORÁBBAN ÍRTUK:

Lukács Gergely edző: Szívből gratulálok minden játékosomnak a négyes döntőbe jutáshoz! Egy nagyon jó Honvédot kellett legyőznünk hozzá, de végig okos, fegyelmezett védekezéssel és higgadt támadásokkal sikerült magabiztos győzelmet aratnunk. Igazi csapatként játszottunk, mindenki hozzátette jó teljesítményét a sikerhez. Nagyon büszke vagyok a fiúkra, jó úton haladunk, de nincs időnk sokáig ünnepelni, meglepetést szeretnénk okozni Budapesten is!

A négyes döntő 2012. november 24-én, szombaton a Komjádi Uszodában lesz Budapesten, ahol az elődöntőben a pécsiek a bajnokságban vezető UVSE csapatával találkoznak.

Vízvári Országos Serdülő Kupa


„D” csoport
Eredmények:
PSN Zrt. Pécs – Szombathely        12 : 5
Szombathely – Honvéd            6 : 14
Honvéd – PSN Zrt. Pécs            6 : 10

Csoport végeredménye:
1.    PSN Zrt. Pécs        6 pont
2.    Honvéd            3 pont
3.    Szombathely        0 pont
4.    UVSE II            visszalépett

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. május 13.

Toboroz a vízilabda szakosztály

2021. május 10.

Aktuális heti versenyek