Hírek

Váratlan fordulat - Supka marad az edző

Labdarúgás

2012. december 7.

Nem akármilyen fordulattal zárult a Pécs labdarúgócsapatának pénteki sajtótájékoztatója. Matyi Dezső tulajdonos ugyanis megtartaná vezetőedzőnek Supka Attilát, akit korábban már menesztett.

Váratlan fordulat - Supka marad az edző
Sok mindenre lehetett számítani, arra viszont nem, ami a Pécs sajtótájékoztatóján történt. Matyi Dezső klubtulajdonos ugyanis bejelentette, hogy Supka Attila marad a csapat vezetőedzője.

Matyi Dezső végül nem bontotta fel a szakvezető 2015. június 30-ig szóló szerződését, aki így továbbra is marad a csapat trénere, igaz, kap maga fölé egy szakmai igazgatót, akit csak később neveznek meg.

A fordulat mögött az áll, hogy ugyan fel akarták bontani a megállapodást, de Supka Attila egy összegben szerette volna megkapni a neki járó pénzt, míg a vezetőség havi részletekben utalt volna. Miután nem született megegyezés, a tulajdonos meghagyta a posztján az edzőt.
Arról még nincs hír, hogy Supka Attila ilyen körülmények is között folytatja-e a munkát.

KORÁBBAN ÍRTUK:


Supka Attila csúfos szezon végén távozott

A PMFC-Matias nyár elején kinevezett vezetőedzője, Supka Attila júniusban még bizakodó volt, meghatározó csapatot szeretett volna faragni a pécsi együttesből, emellett olyan célokról álmodozott, amilyeneket korábbi csapataival már elért: NB I-es bajnoki cím és Magyar Kupa-győzelem. Azonban a jó eredmények elmaradtak, a gárda a csalódást keltő 14. helyen telel, a kupából is kiesett, így a tulajdonos Matyi Dezső és a vezetőedző megegyezett, hogy nem folytatják együtt a közös munkát.

Nem is lenne okunk panaszra, ha csak a vendégmérkőzések alapján kellene értékelni a pécsi labdarúgókat, hiszen az idegenbeli összecsapások végeredménye szerint a PMFC három győzelemmel, négy döntetlennel és két vereséggel e tabella 4. helyén áll. Ha a hazai mérlegére pillantunk, sokkal elkeserítőbb a helyzet, ugyanis a sor legvégén tanyáznak a baranyai focisták. A Stadion utcában kapott 11 gól mellett nem mutat szépen a 6 pécsi találat, nem véletlen, hogy az utolsó hazai bajnokikon már a lelátóról is egyre több kritikus hang hallatszott az érthetetlenül gyenge, ráadásul sokszor lélektelennek tűnő játékkal szemben.

Mindezek után valószínűleg nem sokan csodálkoztak kedden, amikor bejelentették Supka Attila távozását.  A korábban a Debrecennél és a Honvédnál is dolgozó vezetőedző tehát nem töltötte ki a hároméves szerződését, összesen egy őszi szezonig tartott a megbízatása Pécsett. A klub vezetősége még nem döntött Supka utódjáról, a szerdai Ligakupa-mérkőzést Lőrincz Emil vezényelte le, a szakmai stáb és a tulajdonos közti megbeszélést követően kezdenek majd új tréner után kutatni. Az új edző a tizedik lesz a sorban azóta, hogy Matyi Dezső a PMFC tulajdonosa, Nagy Tamás, Róth Antal, Botos Antal, Márton Gábor, Várhidi Péter, Kiss László, Mészáros Ferenc, Mink Olivér és Supka Attila után a szurkolók kíváncsian várják az érkezését.


MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán