Hírek

A diáksportért sokat tevőket jutalmazták

2012. december 19.

Az esztendő vége hagyományosan a számvetések, rangsorolások, elismerések, jutalmazások ideje a sportban is.

A diáksportért sokat tevőket jutalmazták
A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. a napokban azokat a sportvezetőket, testnevelőket, társadalmi munkában tevékenykedőket köszöntötte és jutalmazta, akik a diáksport, a diákolimpiák területén végeztek kiemelkedő munkát 2012-ben. 

Az olimpia esztendejében talán külön is érdemes hangsúlyozni, hogy bár nem lesz, és nem is lehet mindenkiből olimpiai bajnok, de a mozgás igénye és szeretete alapvetően határozhatja meg egész nemzedékek sorsát. Az erre való ráhangolást a mozgáskultúra alapjainak lerakásához ideális életkorban, az iskolában kell elkezdeni.

Ennek felismerése okán került nem sokkal megalakulása után a PSN Zrt. szervezeti keretébe a Pécs városi diáksport, amely támogatni hivatott a közoktatástól az élsportig húzódó szerteágazó területet. 2012 nyarától pedig a társaság a Baranya megyei közgyűlés megbízásából átvette a megyei diáksportfeladatok ellátását is.
A felmenő rendszerű diákolimpiai versenyek már évtizedes múltra tekintenek vissza. Az elmúlt tanévben Pécsett tizennyolc sportágban közel nyolcvan versenyt rendeztünk vagy vettünk részt azok szakmai lebonyolításában. Ezen felül a IV. korcsoportos labdajátékok országos döntőinek is méltó házigazdái lehettünk. A rendkívül szerteágazó feladatok megoldása nagyon sok iskola, szervezet, és persze egyén összefogását, jól összehangolt munkáját követeli meg. A napokban a PSN Zrt. azoknak az aktíváknak (ma divatosabb kifejezéssel: önkéntesek) munkáját köszönte meg, akik kiemelkedő részt vállaltak a gyerekek sportversenyeinek előkészítéséből, szervezéséből, lebonyolításából. Továbbá azon testnevelők munkáját ismerték el szerény pénzjutalommal, akik – bár a diákolimpiákon is elsősorban a részvétel és nem az eredmény a fontos… - mégis a legtöbb győzelemre vezették iskolájukat, tanítványaikat.  Utóbbihoz kapcsolódóan egyben a pécsi iskolák diákolimpiai rangsorát is fölállították, az első nyolc iskola igazgatója az ünnepségen a helyezés arányának megfelelő értékű sportszerutalványokat vehetett át Moór Esztertől a városi sportbizottság elnökétől, Vári Attilától, a PSN Zrt. vezérigazgatójától, illetve Vedelek Mihálytól, a PSN Zrt. diáksportvezetőjétől.

 

A jutalmazottak:

Városi DSB-vezetők: Baráth Gyula (Komló), Pazar Viktor (Mohács), Ferencz Jenő (Siklós), Kákonyi Tamás (Szigetvár), Németh Karola (MDST-elnökhelyettes).

Szakágvezetők, akik az egész tanévben gondoskodnak a lebonyolításról:  Haász János (atlétika), Nagy Gábor (röplabda), dr. Bisztricz Anikó (kosárlabda), Borsányi László (játékos sportverseny), Honti Róbert (labdarúgás), dr. Antos Árpád (úszás), Harmat János (kézilabda), dr. Kontrohr Tamásné (torna), Balázs Péter (középiskolás foci), Fekete Csongor (körzeti foci), Wágner István (szivacskézilabda), Erdeiné Békési Valéria (torna), Szabó Czinderi István (kézilabda), Jedlicska Zsolt (középiskolás DSB).

Az országos döntőkön kiemelkedő eredményt elért testnevelő tanárok: dr. Révészné Csaba Márta (kosárlabda), Märcz Péter (floorball), Tarnóczi Tamás (kerékpár), Varga István (duatlon), Kilvinger Bálint (labdarúgás), Pozsgai Tamás (kosárlabda).

Az idei diákolimpiák pécsi iskoláinak rangsora (zárójelben a jutalmakat átvevő iskolavezetők): 1. Janikovszky ÁMK, 120 pont (Károlyiné Varga Éva), 2. Budai Városkapu isk., 100 (Téhné Nagy Emese, 3. PTE Deák F. Gyakorló Isk., 80 (Jurisics Judit), 4. Széchenyi-TÁSI, 70 (Kutas József, 5. PTE I. Gyak. Isk., 60 (Kovács Istvánné), 6. Szent Mór Isk., 50 (Gyetvainé Szencz Erika, 7., Bánki D. Ált. Isk., 40 (dr. Jelenszkyné dr. Fábián Ildikó), 8. Árpád Fejedelem Isk. (dr. Kaposyné Takáts Laura).

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. január 11.

Interjú Lukács Gergellyel

2020. december 31.

Búcsúzunk 2020