Hírek

Ismét Márton Gábor a PMFC kispadján

Labdarúgás

2013. január 4.

Új szakmai stábbal vág neki a PMFC az NB I. tavaszi szezonjának, Supka Attila szerződésbontását követően a klub vezetősége átalakította az edzői gárdát, amelynek ezentúl Lőrincz Emil, Babócsy András, Márton Gábor és Kárpáti Péter lesznek a tagjai.

Ismét Márton Gábor a PMFC kispadján

Egyfajta szakmai igazgatószerű feladatot szán a PMFC-Matias vezetősége Lőrincz Emilnek, aki három felnőttcsapat irányításáért és szakmai munkájáért fog felelni: a PMFC-Matias NB I-es gárdájáért , az NB II-ben szereplő Kozármislenyért és a PMFC NB III-as együtteséért. Ezen kívül mindegyik csapatnak lesz egy edzője, Márton Gábor irányítja a PMFC-Matiast, Szabó Zsolt a Kozármislenyt és Fekete Tivadar az NB III-as labdarúgókat. Az mindenki számára nyilvánvaló, hogy az első csapatnál a Kozármislenyből érkező tréner vezényli majd az edzéseket és a mérkőzéseken is ő lesz a "főnök", azonban Márton Gábornak nincs még meg az élvonalbeli edzőséghez szükséges pro licence, így hivatalosan nem lehet vezetőedző a PMFC-nél.

Márton Gábor lapunknak elmondta, hogy a tulajdonos, Matyi Dezső ötlete volt a kinevezése, ez pedig csak megerősítette a váltást jelemntő döntése helyességében.

- Sajnálom a mislenyi munkámat, de mindig is a magyar élvonalban szerettem volna dolgozni, az pedig külön öröm számomra, hogy erre most Pécsett nyílik lehetőségem - kommentálta a változás okait a tréner, aki már az első edzés előtt változtatott a kereten, hiszen nem tart igényt Bodnár László, Leon Panikvar, Demjén Gábor és Solomon Okoronkwo játékára. Nagy József és Fröhlich Roland kölcsönszerződése viszont lejárt, így ők visszatérnek Pécsre, rajtuk kívül pedig két mislenyi labdarúgó, Koller Krisztián és Marko Bjelanovics is piros-fekete mezben léphet pályára tavasszal, ha bizonyítják, hogy helyük van a PMFC-ben. Márton Gábortól megtudtuk, hogy szeretnének még igazolni, de a névsor még nem publikus. Azt ugyanakkor elmondta, hogy leginkább magyarokra számít a keretben, akik motiváltak és nem zsoldosnak jönnek Pécsre, hanem sikereket szeretnének elérni.

- Leginkább azt várom a focistáimtól, hogy a szurkolók, nézők számára élvezetessé tegyék az összecsapásokat. A korábbiakhoz képest más felfogású csapatot szeretnék építeni, agresszívabb játékot kell játszanunk. Úgy gondolom, mindenki ellen kezdeményező taktikával kell felállnunk, függetlenül attól, hogy ki az ellenfél, sosem szerettem a kivárásra alapozó futballt.

Ugyanakkor még nem lehet tudni, hogy valóban pont került-e a Supka-ügy végére, hiszen az egyik pécsi internetes napilapnak közlemény formájában eljuttatta a véleményét a menesztett tréner ügyvédje, eszerint ügyfele szerződésének felbontása jogellenesen történt, a PMFC nem nevezhetett volna ki új vezetőedzőt mindaddig, amíg Supkával el nem számoltak, ezért az MLSZ-hez fordultak és fegyelmi eljárást kezdeményeztek a szövetségnél. A PMFC álláspontja szerint pedig a klub teljesen jogszerűen nevezett ki új vezetőedzőt, Supka Attila ügyvédjének közleményében pedig ténybeli tévedések vannak.

Az újjáalakult piros-fekete alakulat tétmérkőzésen legközelebb február 20-án, Pécsett lép pályára a Honvéd elleni Ligakupa-negyeddöntőben. 

KORÁBBAN ÍRTUK:

Az új szakmai stáb tagjai: Lőrincz Emil, Babócsy András, Márton Gábor, Kárpáti Péter.

A PMFC-MATIAS labdarúgói január 7-én, hétfőn 15.00 órakor kezdik meg a téli felkészülést.

A csapat az első tétmérkőzés - a február 20-i Honvéd elleni Liga Kupa negyeddöntő - előtt a tervek szerint tíz felkészülési mérkőzést játszik.

KORÁBBAN ÍRTUK:

Január 4-én az alábbi közleményt juttatta el hozzánk a PMFC sajtófőnöke.

"A PMFC vezetősége a mai nappal történő hatállyal megszüntette Supka Attila vezetőedző 2012. július 1. napjától fennálló megbízási szerződését. A klub - szerződéses kötelezettségeire figyelemmel - a volt vezetőedző jogviszonyának megszüntetésével kapcsolatos körülményekről bővebben nem kíván nyilatkozni. 

A bajnoki felkészülés kezdetének közelségére tekintettel a PMFC a kialakult helyzetben arra törekszik, hogy az edzőkérdést minél hamarabb, lehetőleg a hétfői kezdésre rendezni tudja."

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán