Hírek

Legfiatalabb csapatként a 9. helyen állnak

Kézilabda

2013. január 9.

A leghosszabb bajnoki szünetet tartja a PVSE felnőtt férfi kézilabdacsapata, amely december 19-én játszotta utolsó tavalyi mérkőzését, legközelebb pedig csak február 1-én, Tatabányán lépnek pályára Koleszár György tanítványai.

Legfiatalabb csapatként a 9. helyen állnak

A pécsi kézilabdázók 15 mérkőzés után a 9. helyen állnak az NB I-ben, a Kecskemét kizárása nyomán pedig már csak egy együttes eshet ki az első osztályból (a Magyar Kézilabda Szövetség december 13-án a versenykiírás értelmében a bajnokságból törölte a csapatot, a nehéz anyagi helyzetben lévő gárda októberben nem tudott kiállni az FTC-PLER ellen, mivel nem állt rendelkezésére az a csaknem 200 ezer forint, amely a találkozó megrendezéséhez szükséges lett volna).

- Ugyan konkrét helyezést nem tűzött ki célül a vezetőség a szezon megkezdésekor, azonban természetesen nem szeretnénk az utolsó, egyben kiesést jelentő helyen végezni. Felemás képet mutat az ősszel nyújtott teljesítményünk, hiszen olyan együttesektől kaptunk ki, amelyek gyengébb kerettel rendelkeznek nálunk, emellett viszont erősebb csapatokat vertünk meg. A januári felkészülési időszakban elvégzett munka nagyban meghatározza majd a tavaszi szereplésünket, jelenleg napi két-három edzéssel melegítünk a folytatásra, de többeknek akad olyan napjuk is, amikor négy tréningen kell részt venniük. A csapat fele egyetemista, így logisztikailag nem egyszerű megszervezni ezeket az edzéseket. Folytatjuk az eddigi filozófiánkat, miszerint igyekszünk minél több fiatalt beépíteni a felnőtt keretbe a saját utánpótlásunkból, ebben a bajnokságban már több tehetség is játéklehetőséget kapott, például Sebestyén Csaba, Vald Benjámin és Szomor Olivér is többször pályára léphettett már az NB I-ben, a korosztályos válogatott, Bujtár Ádám pedig már stabil kerettaggá nőtte ki magát. Elmondhatjuk magunkról, hogy az NB I legfiatalabb gárdája vagyunk, sehol nincs ennyi saját nevelésű fiatal a keretben, mint nálunk. A védelmünkön lenne még mit javítani, hiszen a dobott gólok száma elegendő, azonban túl sokat kaptunk - mondta Koleszár György, a PVSE vezetőedzője.

A kézilabdacsapat január végén Miskolcon lép pályára egy felkészülési tornán, február 1-én pedig Tatabányára utaznak, a Lauber Dezső Sportcsarnokban legközelebb február 8-án láthatják a szurkolók a kéziseket. 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán