Hírek

Aktív évet tervez a megyei szövetség

Labdarúgás

2013. február 1.

Alig egy hónap telt el a 2013-as évből, máris rengeteg programot szervezett az MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága az amatőr labdarúgás és az utánpótlás fejlődéséért, néopszerűsítéséért. És a sor egész évben folytatódik.

Aktív évet tervez a megyei szövetség

Az év elején az igazgatóság egymillió forint értékű sportfelszereléssel támogatta azt a tizenhat amatőr csapatot, amely a 2012/2013-as bajnoki szezonban új felnőtt-, illetve a kötelezőn kívül az előző bajnoki évhez képest legalább még egy utánpótlás-együttest indított. A tervek szerint jövőre ezt a támogatást kiterjesztik a futsal és a női szakágakra is.

A baranyai futballtársadalom minden évben kitünteti a megye amatőr labdarúgásáért kiemelkedő munkát végző aktívákat. A hagyományokat folytatva, az igazgatóság felkérte az egyesületeket, hogy tegyenek javaslatot az elismerésben részesülőkre. A beérkezett szavazatok alapján dr. Kamarás István arany-, Szurofka István ezüst-, Müller Ferenc, Gulyás Tamás és Bizderi Gyula bronzfokozatú érdemérmet vehettek át.

Az igazgatóság közel száz csapat részvételével rendez teremtornákat különböző osztályú és korosztályú együttesek számára. A megye I-II.-ben szereplő gárdáknak február első hétvégéjére szervezett torna döntőjét most először nemcsak a nézőtéren helyet foglalók tekinthették meg, hanem az interneten is élőben figyelhették a küzdelmeket az érdeklődők. A megye III-IV. osztály képviselői Kozármislenyben, Szigetváron és Mohácson mérik majd össze tudásukat, az öregfiúknál húsz csapat mérkőzik meg egymással a téli időszakban, de az U11 és az U15 képviselőinek is rendeznek tornát.

Január 28-án első alkalommal rendezett az igazgatóság négycsapatos focitornát, amellyel lehetőséget szerettek volna teremteni a baranyai labdarúgó-szakemberek, edzők, játékvezetők, egyesületi vezetők és az igazgatóság dolgozói - kapcsolatainak ápolására, javítására. A remek hangulatú tornán csak az utolsó összecsapáson dőlt el az első hely sorsa, amelyet az edzők szereztek meg a játékvezetőkkel szemben.

A Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-vel közösen középiskolai bajnokságot is tervez az igazgatóság, amellyel az amatőr labdarúgóknak kínálnak játéklehetőséget, emellett a legkisebbekre is gondoltak, a városi óvodáknak is szerveznek egy bajnokságot.

Ifj. Bogyay Zoltán igazgató kérdésünkre elmondta, hogy márciusban folytatódik a megyei bajnokság, amelyre az edzők, játékvezetők frissítő kurzusokkal készülnek. 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2020. szeptember 25.

Ma az edzőket ünnepeljük

2020. szeptember 21.

Aktuális heti versenyek

Atlétika 2020. szeptember 21.

Kettős győzelem Tatabányán