Hírek

Aktív évet tervez a megyei szövetség

Labdarúgás

2013. február 1.

Alig egy hónap telt el a 2013-as évből, máris rengeteg programot szervezett az MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága az amatőr labdarúgás és az utánpótlás fejlődéséért, néopszerűsítéséért. És a sor egész évben folytatódik.

Aktív évet tervez a megyei szövetség

Az év elején az igazgatóság egymillió forint értékű sportfelszereléssel támogatta azt a tizenhat amatőr csapatot, amely a 2012/2013-as bajnoki szezonban új felnőtt-, illetve a kötelezőn kívül az előző bajnoki évhez képest legalább még egy utánpótlás-együttest indított. A tervek szerint jövőre ezt a támogatást kiterjesztik a futsal és a női szakágakra is.

A baranyai futballtársadalom minden évben kitünteti a megye amatőr labdarúgásáért kiemelkedő munkát végző aktívákat. A hagyományokat folytatva, az igazgatóság felkérte az egyesületeket, hogy tegyenek javaslatot az elismerésben részesülőkre. A beérkezett szavazatok alapján dr. Kamarás István arany-, Szurofka István ezüst-, Müller Ferenc, Gulyás Tamás és Bizderi Gyula bronzfokozatú érdemérmet vehettek át.

Az igazgatóság közel száz csapat részvételével rendez teremtornákat különböző osztályú és korosztályú együttesek számára. A megye I-II.-ben szereplő gárdáknak február első hétvégéjére szervezett torna döntőjét most először nemcsak a nézőtéren helyet foglalók tekinthették meg, hanem az interneten is élőben figyelhették a küzdelmeket az érdeklődők. A megye III-IV. osztály képviselői Kozármislenyben, Szigetváron és Mohácson mérik majd össze tudásukat, az öregfiúknál húsz csapat mérkőzik meg egymással a téli időszakban, de az U11 és az U15 képviselőinek is rendeznek tornát.

Január 28-án első alkalommal rendezett az igazgatóság négycsapatos focitornát, amellyel lehetőséget szerettek volna teremteni a baranyai labdarúgó-szakemberek, edzők, játékvezetők, egyesületi vezetők és az igazgatóság dolgozói - kapcsolatainak ápolására, javítására. A remek hangulatú tornán csak az utolsó összecsapáson dőlt el az első hely sorsa, amelyet az edzők szereztek meg a játékvezetőkkel szemben.

A Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-vel közösen középiskolai bajnokságot is tervez az igazgatóság, amellyel az amatőr labdarúgóknak kínálnak játéklehetőséget, emellett a legkisebbekre is gondoltak, a városi óvodáknak is szerveznek egy bajnokságot.

Ifj. Bogyay Zoltán igazgató kérdésünkre elmondta, hogy márciusban folytatódik a megyei bajnokság, amelyre az edzők, játékvezetők frissítő kurzusokkal készülnek. 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán