Hírek

Bodnár száján soha nem volt lakat

Labdarúgás

2013. március 5.

Amennyiben létezne „legbolondabb” kategória a labdarúgásban, különös tekintettel a kapusposztra, akkor ott szinte biztosan dobogós lenne Bodnár László.

Bodnár száján soha nem volt lakat

Nem túlzás, a Pécsi MSC hálóőre, a szurkolók körében legendává vált. A sportoló 1959. március 5-én született, vagyis most ünnepelheti 54. születésnapját. 

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből elszármazott labdarúgó, Bodnár László az Újpesti Dózsa érintésével került Pécsre, az elmúlt évszázad hetvenes éveinek végén. Korábbi együttesénél tagja volt a bajnokcsapatban, mégis a baranyai megyeszékhelyre tette át székhelyét. Egyszerű volt a távozásának oka, hiszen sokkal több lehetőségre vágyott a kapuban, mint amennyit a Megyeri úton kapott. 

Be is jött a húzása, idővel kiszorította a gólvonalról Katzirz Bélát, aztán magyar bajnoki ezüst-, illetve bronzérmet nyert. Oszlopos tagja volt az 1990-ben, Magyar Kupát megnyerő piros-fekete alakulatnak. 

Az ország egyik legelismertebb, legtapasztaltabb szakmai vezetője, Garami József is mindig mosolyogva, szeretettel beszélt „flúgos” emberéről. Mert „Boci” nem egy volt a tucatból, ezt mindenki jól tudta róla. Az öt és felesen belül nagy úr volt, de dumában sem szorult segítségre. Ha kellett megmondta mindenkinek a véleményét. Méghozzá nem csendben, ráadásul a humora is ismertnek számított. A vitriol volt az egyik fegyvere a dumában, ám nála nem lehetett „alibiből” űzni a futball, odatette magát mindig rendesen. De ezt várta el a többiektől is! 

Bár nem minden edző értékelte ezt a magatartást, de Laci nem tudott, nem is akart kibújni a bőréből. Ennek ellenére, azért egyszer még a válogatott mezét is felhúzhatta, 1992-ben, Kolumbia ellen. 

A futball világában, a játékvezetésben ért el komoly nemzetközi sikereket Ábrahám Attila. Az 1962. március 8-án született játékvezető ugyan rúgta is a labdát, a Pécsi Postásban, mégsem ott jutott a csúcsra. Viszont kiváló érzéke volt ahhoz, hogy levezesse mások meccseit. El is jutott a nemzetközi szintig, vagyis évekig a régió legismertebb sípmesterének számított. 

Csak az időrend miatt szorulhatott a harmadik helyre Bödő Csilla, aki 1968. március 8-án jött világra. Amúgy, a keményöklű hölgyet talán a sor elejére illett volna tenni. Az ökölvívásban, illetve a kick-boxban, meg más egyéb harcművészetekben egykoron jeleskedő Csilla is most ünnepelheti születésének napját. Az egykori ellenfelei szintén örülhetnek, mert nem kaphatnak az amazontól újabb pofont, rúgást, a kötelek között. Már lette a kesztyűt, lábvédőt a sikeres sportolónő, de rettegett harci kedve miatt az emlékeinkben tovább él.    

Pucz Péter

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán