Hírek

Kapaszkodnak az eredmény után a pólósok

Vízilabda

2013. április 5.

Szerda este a Fradi ellen sem sikerült nyernie a PVSK-Füszértnek a vízilabda OB I-ben - ahogy idegenben csaknem másfél éve sehol sem.

Kapaszkodnak az eredmény után a pólósok

Úgy tűnik, hiába ült le új edző a kispadra, tovább tart a vesszőfutásuk, három fordulóval az alapszakasz vége előtt az utolsó előtti helyen állnak a tabellán.

Március elején megelégelte a sikertelenséget a PVSK-Füszért vezetősége, ám hiába ült le Petik Attila helyett Bereczki Miklós a kispadra, az új játékosedzővel sem nyert még egyetlen meccset sem a csapat. Legutóbb a Ferencváros otthonában szenvedett a gárda 11-8-as vereséget, ezzel együtt idegenben immár másfél éve nyeretlenek a pécsiek. Ahogy Lukács Gergely másodedző fogalmaz, bár a többség ezúttal is mindent tőle telhetőt megtett a sikerért, néhányukból mintha épp az a "plusz tűz" hiányozna, amely végre átlendíthetné őket a holtponton.

Emlékezetes, hogy a medencében elért eredmények alapján tavaly kiestek az OB I-ből, pusztán a szövetség adminisztratív döntése, vagyis a létszámemelés miatt folytathatták ugyanitt, így már csak ez miatt sem mindegy, ezúttal hogyan alakul a rájátszás.

Addig még három meccs vár a Vasútra: a BVSC elleni már lapzártánk után, a Junior válogatott ellen elmaradt pedig éppen e lapszám megjelenése napján, azaz hétfő este, majd a zárókör 13-án 17 órakor, ugyancsak hazai medencében, a Szolnok ellen. Ezekből minimum egyet nyerni kellene ahhoz, hogy a rájátszást ne a sor végéről kezdjék - ott a 9. a 14. ellen, a 10. a 13. ellen, a 11. pedig a 12. ellen játszik majd egy oda-visszavágót, hogy aztán a két győztes végül a 9-11., a két vesztes pedig a kiesés sorsáról döntsön majd.

És ne feledjük, a bentmaradás vagy kiesés kérdésében nem pusztán a mai OB I-es játékosok következő idénybeli sorsa a tét. Jelenleg ugyanis országosan is kiemelkedő, eredményes utánpótlásképzés folyik a szakosztályban, amely az esztendők óta sikeres húsvéti tornák jóvoltából immár nemzetközi szakmai tekintélyt is kivívott magának. Ám az sem titok, hogy a felsőbb korosztályok tehetségesebb pólósainak javára már szemet vetettek a pécsinél kicsivel jobb körülményekel bíró klubok is. És ha a gyerekek előtt nem marad itt helyben olyan motiváló erő - értsd, az első osztályban szereplő felnőttegyüttes - amely olykor akár a hátrányosabb anyagi helyzetet is ellensúlyozni tudja -, sokéves munka veszhet nagyon könnyen kárba.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. május 5.

Újabb érmek a lövészektől

2021. május 3.

Aktuális heti versenyek

Torna 2021. május 3.

Ezüstérmet szereztek a legkisebbek

Szinkronúszás 2021. május 3.

Ezúttal Pécsen remekeltek a szinkronúszók