Hírek

Olimpikonok is futnak a városért

Atlétika

2013. április 18.

Hat nappal a 28. budapesti Telekom Vivicittá városvédő futás után Pécs veszi át a váltóbotot és rendezi meg április 27-én (rajt 14:30), a maga - hasonló nevű és célú, de eltérő programú - futófesztiválját.

Olimpikonok is futnak a városért

Még csak másodszor, de olyan lelkesedéssel és optimizmssale és optimizmusa már most olyan, mintha Pécs is már a huszonnyolcadiknál tartana.

Vári Attila, a Budapest Sportiroda mellett társrendező Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója rekordszámú ifjú és idősebb futó nevezésére számít:

- A tavalyi pécsi városvédő futás minden várakozást felülmúló sikert aratott, a résztvevők jól érezték magukat, biztosra veszem, hogy ők az idén már csak ezért is beneveznek a futásra. A 2,8 kilométeres táv azoknak is tetszett, akik jól edzett futóként versenylehetőséget láttak benne, de azoknak is, akik csak a teljesítés öröméért és büszkeségéért futottak. Az ilyen eseményekben az a szép, hogy a rajtnál együtt sorakoznak fel kicsik és nagyok, kezdők, haladók. Itt mindenki egy nagy család jókedvű tagjának érezheti magát, a közös nevező ugyanis a város, a futás és az egészséges életmód szeretete. Kevés esemény nyújt ugyanolyan közös élményt a résztvevőknek, mint egy népes futófesztivál, ahol az egymás iránti kölcsönös tisztelet az alapvető elvárás mindazokkal szemben, akik rajtszámot öltenek magukra - hangsúlyozta Vári Attila.

A 37 esztendős, kétszeres olimpiai bajnok pólóst munkája miatt a medencében ugyan már nem nagyon láthatjuk, ám annyira ma is "formában" van, így a 2,8 kilométeres táv lefutására ahogy tavaly, idén is bátran vállalkozik.

- Nagyon örülök annak, hogy jeles pécsi sportolóink is példát mutatnak, és újra örömmel sorakoznak fel a rajtnál. Számíthatunk a kétszeres paralimpiai bajnok úszó Sors Tamás, valamint a londoni olimpiát szintén megjárt Financsek Gábor úszó, Meilinger Csaba paraúszó és Csonka Zsófia sportlövő indulására is. Már az eddigi nevezésekből is kiderül, hogy szép számmal akadnak majd a mezőnyben sportolásra is nevelt óvodások, ahogy a 60 és a 70 között járó, de rendszeresen sportoló idősebb hölgyek és urak is. És azokat sem fogja megmosolyogni senki, akik a történelmi belvárosban kijelölt pályán (Széchenyi tér - Király utca - Nagy Flórián utca - Flórián tér - Papnövelde utca - Megye utca - Széchenyi tér - Hunyadi út - Káptalan utca - Szent István tér - Janus Pannonius utca - Széchenyi tér) a táv bármely szakaszán futásból gyaloglásra váltanak.

Vári Attila - a Telekom egyik elődvállalatának a támogatását sokáig élvező Honvéd egykori játékosaként - örömmel szólt arról is, hogy a cégcsoportra ma is jellemző a sport szeretete, amit a névadói szerep mellett igazol, hogy a városvédő futáson minden nevező rajtszámára felkerül egy kuponkód, amely 10 000 forintos kedvezményt jelent ötféle okostelefon megvásárlásánál.

A verseny központjának (helyszíni nevezés, öltöző, ruhatár) a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma (Széchenyi tér 11.) ad otthont, ahol a 800 forintos nevezési díj befizetését követően mindenki egy egyedi emblémázott pólót is tartalmazó rajtcsomagot vehet át a futáshoz.

Iskolai csoportok minimum 10 fős nevezés esetén kedvezményt kapnak, fejenként 500 forintért jelentkezhetnek a városvédő futásra. Az előnevezések helyszíne a Lauber Dezső Sportcsarnok, ott április 23., 24., és 25-én 10.00-18.00-ig, 26-án 10.00-15.00-ig lehet jelentkezni.

Az eredményhirdetés után minden induló sorsoláson vesz részt, amelyen értékes ajándékokat - többek között a PSN Zrt. által fölajánlott okostelefont és fényképezőgépet - nyerhetnek a sportolók.

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán